19-aastasel neiul oli juba kaks kehtivat karistust mootorsõiduki juhtimise eest omamata vastavata kategooria juhtimisõigust, teatas politsei pressiesindaja.

Lisaks oli tal ka kümmekond muud kehtivat karistust erinevate väärtegude eest. See aga ei takistanud tal 20. veebruari õhtul taaskord Pärnu linnas sõidukit juhtimast, mis tingiski tema juhtimiselt kõrvaldamise ning kohtupinki sattumise.

26-aastane meesterahvas jäi politsei huviorbiiti aga joobes juhtimisega. Eelnevalt on temal ette näidata viis kehtivat karistust liiklusseaduse rikkumiste eest. Seekord tabati ta 20. veebruari hilisõhtul autoroolist alkoholi tarvitanuna. Mehel puudus ka juhtimisõigus, kuna see on temalt eelnevalt karistusena ära võetud.

Politsei taotluse alusel mõisteti mõlemale liiklusrikkujale karistuseks 20 ööpäevane arest, kuna rahatrahvid oma eesmärki ei saavutanud ning isikud jätkasid süütegude toimepanemist.

Kohtuvälisel menetlejal, patrullteenistuse vanemal politseikapten Imre Veberil on palve kõigile kaasliiklejatele – mitte lubada joobes ja juhtimisõiguseta juhte rooli.

„2012. aasta oli liiklussurmade ja vigastatute poolest Eestis n-ö hea aasta, kuigi iga hukkunu ja vigastatu on tragöödia. Meie kõigi kätes on võimalus vähendada veelgi liiklussurmade ja vigastatute arvu. Olgem kõik liikluses üksteist austavad ja kõrvalseisjana ärge jääge passiivseks, sekkuge alati, et kellegi peres poleks leina,“ lisas Veber.