Kohus leidis, et 32-aastase Tanel Tagaväli süü mõrvas ja tapmisega ähvardamises on tõendatud ning tal tuleb selle eest liitkaristusena kanda 14-aastane vangistus, mille alguseks tuleb lugeda tänavu 30. aprill ehk Tagaväli kinnipidamise päev, kirjutab BNS. Ühtlasi mõistis kohus Tagavälilt menetluskuludena välja veidi üle 11 000 euro, samuti 800 eurot sundraha.

Eelnevalt oli prokurör nõudnud Tagavälile 17-aastast vangistust, kaitsja leidis aga, et süüdistused mõrvas ja ähvardamises pole tõendatud. Kaitsja möönis, et tema klient võis olla süüdi vaid ohvrile raske tervisekahjustuse tektiamises.

Süüdistuse järgi tungis Tagaväli mullu 25. novembril Tallinnas Siidisaba tänaval asuvas majas kallale 26-aastasele noormehele. Süüdistuse kohaselt peksis Tagaväli meest käte ja jalgadega ning erinevate esemetega ja tekitas talle ka mitu torkehaava. Ränki vigastusi saanud ohver suri sündmuskohal.

Politseinikel ei õnnestunud koheselt Tagavälile jälile jõuda ning mees sai vabadust edasi nautida.

Samuti süüdistatakse Tagavälja selles, et tänavu 31. jaanuaril ähvardas ta „maha lüüa“ mõrva asjaoludest teadlikuks saanud 34-aastase mehe, kel oli alust ähvardust ka tõsiselt võtta.

Politsei jõudis Tagaväli tabamiseni alles kevadel ning Harju maakohus võttis ta 30. aprillil vahi alla.

Tanelit on varem korduvalt kriminaalkorras karistatud, sealhulgas ka isikuvastaste kuritegude eest.