Kohus mõistis 24-aastase naise süüdi imikule raske tervisekahjustuse tekitamises ning mõistis talle nelja aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse. Kuna kriminaalasi lahenes lühimenetluses, vähendas kohus kriminaalmenetluse seadustikust tulenevalt karistust ühe kolmandiku võrra ning lõplikuks karistuseks jäi kolmeaastane vangistus, millest kohe tuleb naisel ära kanda kuus kuud. Ülejäänud vangistuse mõistis kohus naisele tingimisi kolmeaastase katseajaga, mille jooksul peab ta alluma kriminaalhoolduse nõuetele, vahendab BNS.

Muuhulgas ei tohi süüdistatav katseajal tarvitada alkoholi ja narkootikume, suhelda kriminaalkorras karistatud isikutega, välja arvatud lähedased, ning ta peab osalema kriminaalhooldusametniku pakutavates sotsiaalabiprogrammides. Kohe ärakandmisele kuuluva vangistuse kandmise algust loetakse süüdistatava kahtlustatavana kinnipidamisest selle aasta 19. veebruaril.

Menetluskulude katteks peab naine tasuma kokku 1500 eurot.

Selle aasta veebruaris laekus Lõuna prefektuurile info selle kohta, et haiglasse toodi raskete kehavigastustega ühekuune laps. Asjaolude väljaselgitamiseks alustas lastekaitsetalitus kriminaalmenetlust.

Süüdistuse kohaselt kasutas noor naine 13.-18. veebruarini oma lapse suhtes füüsilist vägivalda. Nimelt lõi naine imikut käega ja klaasist lutipudeliga, näpistas, pigistas sõrmedega ning kriimustas teda küüntega. Sellega tekitas naine lapsele eluohtlikke tervisekahjustusi. Lapsel tuvastati erinevaid pea- ja näovigastusi, verevalumeid ning rangluu murd.

Ülekuulamisel tunnistas naine oma süüd ning põhjendas käitumist sünnitusjärgse stressi ja pingega. „Kriminaalasja kohtueelse menetluse raames määrati erinevaid ekspertiise. Eksperdi hinnangul ei esinenud süüdistataval kuriteo toimepanemise ajal sünnitusest tingitud emotsionaalset pingeseisundit,“ kommenteeris Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Raul Heido BNS-ile.

Süüdistatav on eelnevalt kriminaalkorras karistamata.

Kohus arutas kriminaalasja alaealise huvides kinnisel kohtuistungil.

Kohtumenetluse pooled saavad teisipäevase otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul.