Harju maakohus otsustas täna tagastada Andrus Suklese (45) kriminaalasja toimik prokuratuuri, sest toimiku materjalid ei ole piisavad õigeks- või süüdimõistva kohtuotsuse tegemiseks, teatas kohtu pressiesindaja.

"Kohtul on tekkinud täiendavad küsimused mõnede tõendite osas," ütles riigiprokurör Steven-Hristo Evestus. See ei tähenda tema sõnul siiski, et tõendid poleks piisavad.

Kohtuasi lahendati kinnises menetluses. Määrus ei ole edasi kaevatav.

Süüdistuse järgi maksis Andrus Sukles mullu augustis oma endise äripartneri Tullio Libliku tapmise eest ettemaksuna tuhat eurot ning andis tapmise täideviijale Libliku fotod ning kuriteoks vajaliku informatsiooni.

Ülejäänud summa pidi tapja saama Sukleselt pärast kuriteo täideviimist, märkis süüdistus.

Tapmiseks palgatud mees tegi politseiga koostööd ning Suklese kuriteoplaan ebaõnnestus politseinike sekkumise tõttu.

Liblik on varem öelnud, et tema arvates proovib Andrus Sukles vältida miljonitesse ulatuvaid võlgu Libliku firmale OÜ Saarte Investeering, kus Sukles oli vaikiv partner. "Jutt ei käi mitte naeruväärsest 10 000 kroonist ja selle tasumisest Suklese poolt, vaid päris kindlasti mitmetesse miljonitesse ulatuva nõude vältimisest," ütles Liblik, kelle sõnul on sellekohase hinnangu andnud ka arbitraažikohus.

"Kohtutoimikuga tutvumine on veelgi suurendanud minu tänutunnet politsei ja prokuratuuri töö vastu, kes jõudsid Andrus Suklese plaanile jälile enne, kui see teoks sai," ütles Tullio Liblik täna oma esindajate teatel.

"Ligikaudu aasta eest, kui lugu minu jaoks teatavaks sai, tundus endise äripartneri poolt palgamõrva kavandamine pigem müstika valdkonda kuuluvat. Paraku on toimikus sisalduvad tõendid hirmutavalt konkreetsed. Nähtub nii minu kui ka minu lähedaste kohta eraeluliste andmete kogumine ja erinevate tegevuste kavandamine. Kõike seda on minul isiklikult, aga ka minu pereliikmetel olnud äärmiselt raske taluda."

"Lisaks juhin tähelepanu asjaolule, et MaxKinnisvara ei ole esitanud ühtegi nõuet Saarte Investeeringu vastu ning on täiesti ilmne, et kõik Andrus Suklese jutud minu või minu ettevõtete võlgnevustest MaxKinnisvara suhtes on igasuguse katteta. Minule on arusaamatu, miks inimene, kes on veendunud oma rahaliste nõuete õigsuses, ei kasuta seaduslikke võimalusi vaidlus lahendada, vaid asub kuritegelikule teele."

Suklese advokaat Küllike Namm lausus Delfile, et prokuratuuri tagasisaatmine näitab kohtu arvamust, see on kohtu õigus ning tema kohtulahendeid ei kommenteeri.