Süüdistuse järgi said 15-aastase Vladimiri kuriteod alguse mullu augustis, kui ta ründas Tallinnas Õismäe vene lütseumi ja Õismäe gümnaasiumi vahel asuval vutistaadionil Ivani-nimelist noormeest, pekstes teda nii rusikatega kui ka lõi noaga kõhtu, kirjutab BNS. Ivan sai raskelt vigastada, kuid meedikutel õnnestus tema elu päästa.

Ränga veretöö sooritamisele vaatamata jätkas Vladimir vägivallatsemist, rünnates 25. oktoobril Tallinnas Õismäe teel Dmitri-nimelist noorukit. Vladimir lõi kannatanut esmalt selja tagant jalaga ning seejärel ka rusikatega. Kui Dmitri kukkus ning jäi liikumatult lebama, lõi Vladimir teda jalaga kõhtu ja meelekoha piirkonda. Vladimir lõpetas ohvri peksmise alles siis, kui toimunusse sekkus üks juhuslik mööduja. Dmitri sai rünnaku tagajärjel vigastada.

Samal päeval võttis Vladimir Tallinnas Vilde teel asuvast autoremonditöökojast omavoliliselt võõra Opel Calibra, millega tegi lõbusõitu, kuni auto jäi Harku vallas Harkujärve külas pinnasesse kinni.

Neli päeva hiljem vägivallatses Vladimir Õismäe vene lütseumi võimlas, kus lõi õpetaja ja kaasõpilaste silme all teist õpilast rusikaga vastu pead ja kõhtu. Sealjuures oli Vladimir mässinud ümber oma rusika rauast neetidega nahkrihma. Kannatanu sai rünnaku käigus vigastada.

Mullu novembri alguses pidas politsei Vladimiri kinni ja kohus võttis ta vahi alla. Kohtueelse uurimise lõppedes sai ta süüdistuse raskete tervisekahjustuste tekitamises, avaliku korra raskes rikkumises ja võõra asja omavolilises kasutamises, milles Harju maakohus ta möödunud nädalal ka süüdi mõistis.

Vladimir sai lühimenetluse korras kahe aasta ja kümne kuu pikkuse vangistuse, millest reaalsele kandmisele määras kohus seitse kuud. Kuna ta oli selle aja juba kohtueelsel perioodil ära kandnud, siis pääses ta mai lõpus vabadusse. Ülejäänud karistusaeg tuleb tal kanda tingimisi kolmeaastase katseajaga.