Kohus mõistis Mart Kuusi süüdi korrakaitsjate tegevuse takistamises, kehalises väärkohtlemises ja kerge kehavigastuse tekitamises. Seenekaupmees peab maksma vigastada saanud politseinikule hüvitiseks 1400 eurot ning tasuma tema ravikulud, vahendas BNS.

2009. suvel kutsusid Kauppatori valvurid kohale politseiniku, sest 1976. aastal sündinud Mart Kuus müüs seeni otse auto pakiruumist ja keeldus ostmast müügiluba. Soome meedia kirjelduse kohaselt ei allunud mees ka politseinikule ning hakkas korravalvurit ettejuhtunud asjadega loopima. Siis kutsuti kohale mitu patrulli, kuid meest ei suutnud rahustada ka gaasipüstol ja teleskoopnuiad. Mees lõi politseinikke rusikate, lillekasti ja ka harjavarrega.

Vägivallatseja suudeti taltsutada alles siis, kui kuus politseinikku ta maha murdsid. Vahejuhtumis murdus ühe politseiniku hammas ning korravalvur sai mitu õmblust vajanud peahaava.

Pealtnägijad filmisid eestlase rüselust politseinikega ning panid video internetti üles. Helsingi kohus arvestas mehele karistust määrates ühe asitõendina ka seda videoklippi.

Mart Kuus ütles Helsingi kohtus, et tema eesmärk ei olnud politseinike tegevust takistada, vaid ta soovis sündmuskohale juristi, et selgitada seente müümise loa üksikasju. Mees on varem Eesti meediale öelnud, et talle keelduti seente müümiseks luba väljastamast.