Danilišenile mõrva eest mõistetud 17-aastasele vangistusele liideti tema varasem ühe kuu ja 28 päeva pikkune ärakandmata karistus, teatas Harju maakohtu pressiesindaja.

Põhja ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt tappis Danilišen mullu ajavahemikul 19.- 21. juuli Tallinnas Süsta tänaval asuvas korteris ühise alkoholitarvitamise käigus tekkinud tülis Sergei ja Andrei, lüües Sergeid rusika või jalaga ning vähemalt 15 korda noaga rinda, kaela ja pähe. Sergei suri vigastuste tagajärjel sündmuskohal.

Samuti lõi Danilišen samas viibinud Sergei isa Andreid, kes püüdis oma poja kaitseks välja astuda, rusika või saabastatud jalaga pähe ning noaga kaela ja pähe. Erinevalt Sergeist ei osutanud Andrei vastupanu. Ka Andrei suri sündmuskohal.

Pärast tapmisi pesi Danilišen end sama korteri vannitoas, pani laual olevad esemed kotiga vanni voolava vee alla, põletas osa esemetest köögis pliidil. Siis võttis pesupulbri ja kallas laibad ja korteri pesupulbriga üle ning lahkus.

Lisaks karistusele mõisteti Danilišenilt riigituludesse sundraha esimese astme kuriteo eest s.o 725 eurot ja menetluskulud 5060,01 eurot. Ekspertiisitasud jättis kohus osaliselt riigi kanda. Kohtuasi lahendati üldmenetluses.

Kohtuotsuse peale on õigus esitada apellatsioon Tallinna ringkonnakohtule, teatades kirjalikult apellatsiooniõiguse kasutamise soovist Harju maakohtu Liivalaia kohtumajale 7 päeva jooksul alates tänasest ning esitades apellatsiooni 15 päeva jooksul, alates päevast, mil kohtumenetluse poolel on võimalus tutvuda kohtuotsusega.

Süüdimõistetu karistusaja algus on tema kinnipidamise päev s.o 2. august 2011.