Sofja Homjakova mõisteti üldmenetluse korras õigeks mõjuvõimuga kauplemises kuriteokoosseisu puudumise tõttu tema käitumises. Sama otsusega on Sofja Homjakova tunnistatud süüdi väärteomenetluses teadvalt ebaseadusliku otsuse tegemisele kihutamises ja karistuseks on talle mõistetud rahaline karistus 797 eurot ja 62 senti.

Kohtuotsusega on Homjakovalt mõistetud välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud.

Kohtuotsus ei ole jõustunud ning teate apellatsiooni esitamise kohta saab esitada seitsme päeva jooksul.

Süüdistuse kohaselt kasutas Homjakova 2006. aastal enda sugulase ja elukaaslasega seotud firmalt vara vastuvõtmisega nõustumise eest oma mõjuvõimu teiste linnaametnike suhtes. Mõjuvõimuga kauplemisega tagas ta kohaliku sotsiaalabiameti poolt rendilepingu sõlmimise elukaaslasega seotud äriühinguga.

Samuti kihutas Homjakova oma endist alluvat Valeri Simsonit vähendama ühele juriidilisele isikule väärteomenetluse raames tehtud rahatrahvi summat.

Koos Homjakovaga oli kohtu alla antud ka Valeri Simson, keda prokuratuur süüdistas väärteomenetluses teadvalt ebaseadusliku otsuse tegemises. 4. jaanuaril toimunud kohtuistungil esitas prokurör taotluse kriminaalmenetluse lõpetamiseks Valeri Simsoni suhtes avaliku menetlushuvi puudumise tõttu. Kohus lõpetas Simsoni suhtes menetluse ning Simson peab tasuma kohtukulud ja 278 eurot riigituludesse.

Samal istungil palus prokurör tunnistada Sofja Homjakova süüdi mõjuvõimuga kauplemises ja väärteomenetluses teadvalt ebaseadusliku otsuse tegemisele kihutamises, ning kokku karistuseks mõista talle neli kuud vangistust tingimisi kolmeaastase katseajaga. Kaitsja palus mõlema paragrahvi järgi ta õigeks mõista.