Lõuna ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt tegelesid süüdistatavad narkootikumide, peamisel MDMA tablettide, veo ning edasiandmisega alates 2007. aasta lõpust kuni 2008. aasta suveni. Narkootikumide kogused küündisid Margiti, Liisi või Elari süüdistuse puhul isegi enam kui 5000 tabletini, teatas kohus.

Margit (17), Liis (18) ja Carol (18) tunnistati süüdi MDMA ja piperasiini tablettide omandamises, vahendamises ja edasiandmises. Margitit karistati kolme aasta ja üheksa kuu pikkuse ning Liisi kolme aasta ja seitsme kuu pikkuse vangistusega, millest Margitil tuleb kohe ära kanda üheksa kuu pikkune ja Liisil seitsme kuu pikkune vangistus.

Carolile mõisteti kolm aastat ja viis kuud vangistust, millest kohe tuleb ära kanda viis kuud. Ülejäänud vangistus mõisteti kõigile kolmele süüdistatavale tingimisi kolmeaastase katseajaga. Lisaks viibisid Liis ja Carol eelmisel aastal kaks kuud ja Margit kaks päeva eelvangistuses.

Elar Leht (23), Tanel Raimet (23) ja Raimond Teder (23) tunnistati süüdi narkootikumide omandamises, vahendamises ja edasiandmises ning Marek Jeršov (32) narkootikumide omandamises ja edasiandmises. Kõik neli meest tunnistati süüdi ka narkootikumide edasiandmises alaealistele.

Lehte karistati nelja aasta ja kolme kuu pikkuse vangistusega, Raimetit nelja aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistusega. Jeršovi karistati kolme aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega ja Tederit kolme aasta ja kolme kuu pikkuse vangistusega, millest Jeršov peab ära kandma kuus ja Teder kolm kuud. Ülejäänud vangistus mõisteti süüdistatavatele tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Narkootikumide käitlemises tunnistati lisaks süüdi ka Alari Peltser (27), Tanel Irval (28) ja Kadar Kaigo (24).

Peltserit karistati kuue kuu pikkuse vangistusega, kuid koos talle varem mõistetud karistuse ärakandmata osaga peab ta kandma 10 kuu pikkuse vangistuse. Vangistus asendati 600 tunni üldkasuliku tööga. Irvalile mõisteti nelja-aastane vangistus, kuid koos varem mõistetud karistuse ärakandmata osaga peab ta kandma kaheksa aasta pikkuse vangistuse. Kaigole mõisteti nelja aasta ja kahe kuu pikkune vangistus, kuid koos talle varem mõistetud karistuse ärakandmata osaga peab kandma kaheksa aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse.

Katseajaga karistuse saanud süüdistatavad on kohustatud katseajal narkootikume mitte tarvitama.

Samuti mõisteti igalt süüdistatavalt välja menetluskulud, mis erinevate isikute puhul jäid vahemikku üle 9000 kuni üle 22 000 krooni.

Lõuna Ringkonnaprokuratuuri prokuröri Margus Lellepi sõnul jõuavad noored ning isegi alaealised narkootikumide levitajad kohtu alla päris sageli: „Prokurörina on näha, et noored sageli ei taipa, kui tõsine seaduserikkumine on narkootikumide levitamine.“

Prokuröri sõnul olid ka antud juhul kohtu alla saadetud neiud šokeeritud, kui mõistsid, et neile määratud rohkem kui kolme ja poole aastasest vanglakaristusest peavad nad seitsmeks kuni üheksaks kuuks ka reaalselt vangi minema. „Otse kohtusaalist terveks suveks vanglasse minek ei olnud 17 või 18aastastele neiudele kindlasti meeldivaim perspektiiv, ent näitab taas, et sedavõrd suure koguse narkootikumide vahendamisele järgnebki karm karistus.“

Kaigo on varem kriminaalkorras karistatud viiel korral, Peltser, Jeršov ja Irval kolmel korral. Ülejäänud süüdistatavad on varem kriminaalkorras karistamata.