Kohus mõistis Gleb Volodinile kaks aastat tingimisi karistust, Andrei Kirillovi karistas kohus kolme aastase tingimis vangustusega.

Aasta algul kirjutas Eesti Päevaleht, et 2017. aasta 4. aprilli õhtul suundusid Ida prefektuuri Jõhvi politseijaoskonna patrullpolitseinik Kirillov ning tema tolleõhtune paarimees, abipolitseinik Volodin tavapärasesse patrulli. Jõhvis Narva maanteel asuva kaupluse juures koostas patrull ühele isikule narkootilise aine väikeses koguses käitlemise eest väärteoprotokolli.

Rikkumise kirjelduse põhjal oli mees tarvitanud arsti ettekirjutuseta kanepit. Mingil põhjusel otsustasid Kirillov ja Volodin kanepitarvitaja endaga kaasa võtta ja viisid ta Jõhvi-Vasknarva tee lähedale metsa. Süüdistuse järgi pihustasid Kirillov ja Volodin seal kanepitarvitajale gaasi näkku, misjärel kaotas too ajutiselt nägemisvõime ja orientatsiooni ning kannatas valu.

Süüdistuse järgi jätsid politseinikud pimeda, orientatsioonivõimetu, segaduses, alko- ja narkojoobes, ilma jope ja telefonita inimese metsa, talle esmaabi osutamata ja kiirabi kutsumata, nii et inimene oli võimetu end ise aitama või kuhugi jõudma. Mees eksles metsas soojade riieteta terve öö, sest ta ei näinud, millises suunas peaks minema.

Kui mehe nägemisvõime taastus, õnnestus tal metsast pääseda ja koju jõuda. Pärast mitmepäevast toibumist ja paranemist tegi kannatada saanud mees kaebuse politsei sisekontrollile.

Kohtuotsus pole jõustunud. Kohtuotsuse peale on õigus edasi kaevata apellatsiooni korras Tartu ringkonnakohtule. Apellatsiooniõiguse kasutamise soovist tuleb otsuse teinud kohtule teatada kirjalikult seitsme päeva jooksul alates kohtuotsuse resolutiivosa kuulutamisest.