Kohus karistas Dikajevit (39), Martovoid (39), Viktor Sobolevi (47), Viktor Brussilovit (40) ja Aleksei Gretšnevkinit (28) väljapressimise eest nelja-aastase vangistusega. Eelmiste kaaslasele Gennadi Missaile (39) määras kohus nelja-aastase vangistuse tingimisi, vahendab PM Online BNS-i uudist.

Ringkonnakohus ei võtnud mehi vahi alla, vaid neil on võimalik otsus vaidlustada ühe kuu jooksul riigikohtus. Mehed peavad minema vangi süüdimõistva otsuse jõustumisel.

Väljapressimise süüasja viis ringkonnakohtusse Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Jüri Kasesalu, kes ei leppinud kohtualuste õigeksmõistmisega.

Linnakohus mõistis suvel Dikajevi ja Martovoi ning nende kaaslased väljapressimise süüdistuses õigeks nende süü tõendamatuse tõttu ja vabastas nad otse kohtusaalis vahi alt.

Peaaegu kümme aastat kriminaalpolitsei huviorbiidis olnud Dikajev ja Martovoi on varem korduvalt kohtu ees seisnud, kuid on rasketest süüdistustest pääsenud nende süü tõendamatuse tõttu.

Dikajev oli kohtu ees 1995. aasta septembris nn Krasnodari ja Tšetšeenia grupeeringu allilmasõja tõttu, kus jäi kadunuks kolm krasnodarlast. Hiljem leiti neist kaks tapetuna, kuid ühe mehe laip on tänini leidmata.

Dikajevit süüdistati krasnodarlaste tapmise organiseerimises, kuid kohtus ei suudetud seda tõendada ning teda karistati vaid relva ebaseadusliku omamise eest kaheaastase vangistusega. Dikajev vabastati vanglast hea käitumise tõttu enne tähtaega.

1999. aastal olid Martovoi ja Dikajev 1995. aasta allilmasõja tõttu taas kohtu ees, kus esimese astme kohus mõistis nad süüdi huligaansuses, ringkonnakohus aga õigeks.

2002. aasta septembri lõpus vahistasid politseinikud Dikajevi kahtlustatuna meediaärimees Vitali Haitovi mõrva korraldamises, kuid vabastasid ta süütõendite puudumise tõttu.

2002. aastal võeti vahi alla Martovoi, kuna teda süüdistati Vasja Tatarlase hüüdnime all tuntud allilmategelase Vassili Matjuškini surnukspeksmises.

Kohtus ei leidnud see tõendamist, mistõttu Martovoi mõisteti süüdi vaid huligaansuses ning talle määrati tingimisi vangistus.