Nii prokurör kui ka kriminaalhooldaja toetasid 38-aastase Silver Semiskari tingimisi vabadusse lubamist ja kohus oli nendega päri, teatas BNS.

Tartu maakohus mõistis Ida-Virumaal narkomaanide tugikeskust "Teekond elu juurde" pidanud ja samal ajal narkoäri ajanud Semiskari kaheksaks aastaks vangi 2004. aastal. Tugikeskuse endine juht Andrei Andrejev ja Ida-Viru endine konstaabel Sergei Gorin said viieaastase vangistuse. Eelmiste kaaslase, ühingu juhatuse liikme Aleksandr Bolšakovi mõistis kohus narkoäri süüdistuses õigeks, kuid karistas teda kelmuse eest tingimisi üheaastase vangistusega.

Sama otsusega mõistis kohus samuti süüdistatavate ridades olnud Vitali Kozeratski õigeks narkoäri ja väljapressimise süüdistuses, kuid määras talle tulirelva ja laskemoona ebaseadusliku omamise eest rahakaristuse 8250 krooni.

Süüdistuse järgi müüsid Andrejev, Semiskar ja Bolšakov korduvalt 2003. aasta suvest kuni 2004. aasta jaanuarini Tartust pärit meestele suurtes ja väikestes kogustes amfetamiini ja hašišit. Amfetamiini kogus, millega kohtualused korraga äritsesid, ulatus viiest kuni 50 grammini ning hašiši puhul 10-100 grammini.

Semiskari elukoha läbiotsimisel leitud amfetamiini puhtusaste oli kõrge, mis näitas politseile, et tegemist ei olnud tavaliste tänavadiileritega.

Politseikonstaablina töötanud Gorin lõi süüdistuse järgi samuti narkoäris kaasa ning politseinikel õnnestus tõendada tema osa uimastite edasiandmisel kahel korral.

Kurjategijate tabamisel 2004. aasta märtsis osalesid peale Lõuna prefektuuri narkopolitseinike ja organiseeritud kuritegevuse büroo töötajate ka Ida prefektuuri ning keskkriminaalpolitsei narkopolitseinikud ja K-komando eriüksus.