Kohtul on põhjendatud kahtlus, et süüdistav võib vabaduses viibides jätkata uute kuritegude toime panemist. Ainult jätkuv vahistus suudab tagada süüdistatava õiguskuuleka käitumise ja seeläbi õiguskorra kaitse, seisab Pärnu maakohtu täna välja kuulutatud määruses.

Kohtu hinnangul ei ole vahistamise aluseks olnud asjaolud ära langenud ja isik võib jätkuvalt toime panna uusi kuritegusid. Kohtu jaoks ei olnud kaitsja põhjendused süüdistatava halvast tervisest piisavad, et ta vahi alt ära lasta. Arstiabi on Reinartile vanglas tagatud.

Määruse järgi nõustus kohus prokuröri seisukohaga, et süüdistatava terviseseisund võimaldab tal vabalt liikuda, alkoholi hankida ja tarbida, mistõttu võib ta vabaduses jätkata alkoholi liigtarvitamist ning risk uute kuritegude toimepanemiseks on kõrge.

Saaremaa surmakutsar

Hetked varem politseipatrullile kiiruseületamisega vahele jäänud Andres Reinart sõitis 11. jaanuaril otsa ees vasakpööret teinud Volvole. Saaremaal Risti-Virtsu-Kuivastu-Kuressaare maantee 128. kilomeetril Masa külas toimunud avariis hukkusid Volvot juhtinud 27-aastane naine, sõidukis viibinud 58-aastane naine ja üheksakuune laps. Lisaks Audi roolis olnud Reinartile toimetati raskes seisus haiglasse Volvos viibinud 37-aastane naine.

Kuressaare haiglas mõõdeti üle tunni pärast õnnetust Reinarti veres alkoholi sisalduseks 3,51 promilli. Kohtuekspertiisi ja kriminalistika keskuses tehtud ekspertiisi tulemuseks oli 1,82 promilli.

Reinart oli ka varem purjuspäi autot juhtides õiguskaitseorganitele vahele jäänud.