Kohus kuulutas protsessi menetluspoolte taotlusel kinniseks, kuna osad süüdistatavad on alaealised, samuti protsessiosaliste eraelu kaitseks. Ühtlasi pani kohus paika, et avaistung toimub 9. aprillil, kirjutab BNS.

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas seoses Kert Kesküla mõrvaga süüdistuse neljale inimesele. 18-aastast Nikolaid ja üht 17-aastast noorukit süüdistatakse mõrvas, täpsemalt teise inimese tapmises julmal viisil ja röövimise eesmärgil. Kaht 16-aastast neiut süüdistatakse mõrvale kaasaitamises. Kõik neli süüdistatavat on varem kriminaalkorras karistamata.

1975. aastal sündinud Kert Kesküla noahaavade ja löömisjälgedega surnukeha leidis politsei mullu 28. septembri õhtul Tallinnas Lasnamäel asuvast metsatukast.

Politsei pidas Nikolai ja tollal 16-aastase nooruki kuriteos kahtlustatavana kinni neli päeva hiljem, 2. oktoobril ning nad võeti kohtu loal vahi alla.

Kriminaalasja kohtueelse uurimise viis läbi Põhja prefektuur ja seda juhtis Põhja ringkonnaprokuratuur.

Eesti noortekoondisesse kuulunud Kesküla mängis oma karjääri jooksul mitmetes meeskondades, ta parimad hooajad möödusid Tallinna Baltikas 1991-1998, kus klubi parimaks saavutuseks jäi Eesti meistrivõistluste hõbemedal.

Lisaks on ta mänginud veel Pirita BM-is, Dalkia/Nybitis, TTÜ/A. Le Coqis, BC Hotronicus, Keila Puuviljaparadiisis, tema viimane klubi oli Puka Sokud.