Kui nii Tallinna vangla kui ka Põhja ringkonnaprokuratuur toetasid 34-aastase Andrei Gadevitši ennetähtaegset vabadusse lubamist, siis kohus asus vastupidisele seisukohale. Eelkõige lähtus kohus asjaolusid, et kinnipeetav ise ei soovi praegu vabaneda, vaid olla vanglas karistusaja lõpuni, mis jõuab kätte juba 7. märtsil, kirjutab BNS.

Kohus karistas Gadevitšit 2003. aastal 10-aastase vangistusega, temaga koos kuriteo sooritanud Leonid Šestakov sai aasta võrra pikema karistuse. Šestakovi karistuse kandmise aega hakati lugema tema tabamisest 2002. aasta oktoobri lõpust ning Gadevitšil sama aasta novembri algusest.

Vanglas olles tarvitas Gadevitš alkoholi ja sai selle eest Harju maakohtu 2005. aasta 14. juuni otsusega veidi karistusaega juurde.

Süüdistuse järgi peksid purjus Šestakov ja Gadevitš 2002. aasta 13. septembril Tallinnas Soo tänava eramajas ühise joomingu käigus oma tuttavat Igorit, et röövida temalt nahktagi.

Igor suri saadud vigastustesse kohapeal ning seejärel tassisid Šestakov ja Gadevitš tema laiba majast välja Ilmarise tehase tühjas tsehhis asuvasse süvendisse ja katsid vineeritükiga. Ihaldatud nahktagi sai endale Šestakov.