Harju maakohus lükkas ühe kaitsja ja ühe süüdistatava puudumisel päeva võrra edasi kohtuprotsessi 17 isiku üle, kes süüdistuse kohaselt tegelesid lõbutüdrukute vahendamisega ning alaealiste lõbuärisse kaasamise ja orjastamisega, kirjutab EPL Online.

Harju maakohtu esimehe Helve Särgava abi Ülle Loor ütles Päevaleht Online`ile, et kuna kaitseadvokaat Vjatšeslav Santašev on reisil Aafrikas ning üks süüdistatav haigestus, toimub järjekordne katse kohtuistungiga algust teha kolmapäeval.

Loori sõnul kaitsja Vjatšeslav Santašev Harju maakohust oma Aafrika reisist ei teavitanud. Samuti pole Loori sõnul teada, millal Santašev tagasi Eestisse võiks jõuda.

Harju maakohus esitas advokaadibüroole, kus Santašev töötab, palve saata kliendi nõusolekul istungile uus kaitsja.

Eelmine istung märtsis jäi ära, sest siis oli haigestunud Põhja ringkonnaprokurör Elle-Mai Velling.

Põhja ringkonnaprokurör Elle-Mai Vellingu süüdistustega kuritegelikku ühendusse kuulumises, prostitutsioonile kaasaaitamises, alaealise lõbuärisse kaasamises ning orjastamises on 29-aastane Aleksandra ja 29-aastane Sergei.

Süüdistuse järgi korraldasid Aleksandra ja Sergei 2004. aasta jaanuarist kuni möödunud aasta kevadeni üle Tallinna kuues eri korteris lõbutüdrukute vahendamist, palkasid prostituute ning autojuhte ja dispetšereid.

Samuti vahendasid Aleksandra ja Sergei ka mitme alaealise lõbutüdruku teenuseid.

Lisaks sundisid nad vägivalla ja ähvardustega nende kasuks töötama mitmeid lõbutüdrukuid Tallinnas Paldiski ja Narva maanteel ning Sõle, Võistluse, Tööstuse ja Liivamäe tänaval asuvates korterbordellides.

Kriminaalmenetlust alustati 2006. aasta suvel ning sellele liideti juurde veel mitu samasugust kriminaalasja.

Ligi aasta on juba kohtus olnud ühe Tallinna tuntuma, kuni 2006. aasta sügiseni ligi kümmekond aastat Tatari tänaval segamatult tegutsenud Lily bordelli ning endises ESS-i peahoones Tihase tänaval asunud lõbumaja kriminaalasi, milles on prostitutsiooni vahendamises süüdistatuna kohtu all 16 inimest.

Kuigi süüdistus esitati mullu aprillis, pole protsess seni Harju maakohtus saanud süüdistatavate või kaitsjate haiguse tõttu alata.