Lisaks puudus sõiduautol tehniline ülevaatus. Raseda naise suhtes alustati väärteomenetlus ja ta kõrvaldati juhtimiselt.

Umbes kümme minutit hiljem nägid patrullpolitseinikud Estonia puiesteel sõitmas sama autot, mida ennist oli juhtinud alkoholi tarvitanud naine. Politseinikud peatasid sõiduki uueks kontrolliks.

Selgus, et roolis oli varem juhtimiselt kõrvaldatud raseda naise elukaaslane, kes oli samuti otsustanud alkoholi tarvitanuna sõitma minna. Lisaks puudus 35-aastasel mehel mootorsõiduki juhtimisõigus. Mehe suhtes alustati väärteomenetlus.

Esmaspäeval korraldasid Jõhvi politseinikud Jõhvi-Tartu maantee 6. kilomeetril kahetunnise lauspuhumise, mille käigus kontrolliti 687 sõidukijuhti.

Kaheksal sõidukijuhil tuvastati alkoholi tarvitamise tunnused ja nende suhtes alustas politsei väärteomenetluse. Alkoholi tarvitanud juhtide seas oli ka tööle minev 54-aastane turvamees, kes otsustas ametiautoga tööle sõita.

Paar tundi pärast politseireidi pidasid politseinikud kinni Kohtla-Järvel Ahtme maanteel sõiduauto, mida juhtis 37-aastane Aleksandr, kellelt oli seoses varasema liiklusrikkumisega ära võetud juhtimisõigus. Lisaks oli mees alkoholi tarvitanud.

"Kui õhtul on alkoholi tarvitatud, siis hommikul enne autorooli istumist peaks kindlasti alkomeetriga kontrollima, kas ollakse kaine või mitte. Kui alkomeetrit pole käepärast ja kontrollida ei saa, siis oleks mõistlik eelistada liiklemist ühistranspordi või taksoga, samuti võib paluda lähedasi, et nad küüti pakuksid," ütles Jõhvi politseijaoskonna juht Urmas Sibrits.

"Autojuhid peaksid ise aru saama sellest, et pärast alkoholi tarvitamist ei ole sõiduki juhtimine mitte mingil juhul lubatud. Lähedased ja sõbrad peaksid olema tähelepanelikud ning vajaduse korral takistama alkoholi tarvitanud juhti rooli istumast. Selline sekkumine on vajalik, et hiljem ei peaks endale etteheiteid tegema, miks joobes sõber ikka rooli läks," lisas Sibrits.