Politsei sai teate ründavast koerast täna kell 12.25. Sündmuskohal selgus, et koer oli jõudnud hammustada kolme inimest, kellest kaks vajasid meedikute abi, teatas PPA pressiesindaja.

Kohale jõudes suunasid patrullpolitseinikud inimesi ohutusse kaugusesse, et välistada järgmisi ohvreid. Samal ajal toimetas teine patrull loomade varjupaigast kohale koerapüüdja. Pärast mitmeid katseid sai koerapüüdja koerale lingu kaela, kuid kuna koer oli agressiivne ja väga tugev, võtsid kaks ametnikku lingu enda kätte. Alles siis õnnestus koerapüüdjal teha koerale rahustav süst, hiljem viidi koer varjupaika.

Kokku reageeris väljakutsele neli patrullekipaaži ja kaks kriminaalpolitseinikku, kes aitasid suunata inimesi kaugemale ja vältida järgmisi võimalikke ründeid. Juhtumi täpsemad asjaolud selgitatakse välja menetluse raames.

„Mul on hea meel, et politseinikud ja koerapüüdja suutsid koera kiiresti ohutuks muuta. Lähedal on kool ja mööda liikus palju õpilasi. Õnneks lastest keegi viga ei saanud,“ sõnas Jõhvi politseijaoskonna juht Kalle Kuusik.

„Koeraomanikud peavad veenduma, et nende koer on teiste jaoks ohutu, kasutama peab korralikku rihma ning vajadusel suukorvi. Lasta koeral inimrohkes kohas lahtiselt ringi joosta on ülimalt rumal ja vastutustundetu tegu. Isegi väike ja muidu sõbralik koer võib võõraid hammustada, suurema koera hammustus võib veelgi tõsisema tervisekahjustuse tekitada,“ rääkis Kuusik.