Kahtlustuse kohaselt lasid kaks meest 28. veebruaril kella 20.00 ajal Kohtla-Järvel Vahtra tänaval 60- ja 54-aastasele mehele pipragaasi näkku ja füüsilist vägivalda kasutades võtsid taskutest rahakotid, milles olid dokumendid ning sularaha. Lisaks sellele võeti ühelt mehelt ka mobiiltelefon.

8. märtsil kella 16.35 ajal samuti kasutades pipragaasi ja füüsilist vägivalda võtsid mehed Kohtla-Järvel Kalevi tänava trepikojas 44-aastaselt mehel talvejope, rahakoti koos dokumentide ja sularahaga ning mobiiltelefoni.

Samal õhtul pidasid Ida prefektuuri Jõhvi politseijaoskonna politseinikud mehed kahtlustatavatena kinni.

Jõhvi politseijaoskonna menetlusteenistuse vanema Tarmo Küti sõnul oli kogutud tõendite ja isikukirjelduste põhjal alust arvata, et mõlema röövi puhul võis olla tegemist samade inimestega. „Röövlid tegutsesid kohta ja aega valimata ning nende tabamine oli politsei prioriteet. Kuigi sellise raske süüteo ohvriks langemine on kaduvväike, on meile väga oluline, et elanikud tunneksid end kodukohas turvaliselt,“ sõnas Kütt.

„Varguse või röövi ohvriks sattudes püüdke teha end võimalikult nähtavaks ja kuuldavaks, et tõmmata inimeste tähelepanu. Lisaks sellele, et inimesed saavad viivitamatult abi kutsuda, aitavad tunnistajate antud kirjeldused kaasa ka röövlite tabamisele,“ lisas Kütt.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Margit Luga sõnul on mõlemad mehed varasemalt korduvalt kriminaalkorras karistatud. „Kuna vara hõivamisele on lisandunud ka vägivald, pidas prokuratuur vajalikuks taotleda kohtult meeste vahistamist, mille kohus ka rahuldas;“ lisas Luga.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Ida prefektuur ning menetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Karistusseadustik võimaldab kohtul mõista röövimise eest, mis on toime pandud grupi poolt ning relva või relvana kasutatava muu esemega kolme- kuni viieteistaastase vangistuse.