Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Jelena Filippova kinnitas Delfile, et esialgsetel andmetel olid poisid busside laskmiseks kasutanud pneumorelva, mille puhul saab kuul oma jõu suruõhu või muu surugaasi energiast.

Kuni 4,5 mm kaliibrilise pneumorelvad on tsiviilkäibes piiramata. Küll aga peab selle omamiseks olema vähamelt 18-aastane.

Eilse intsidendiga seoses on aga lisaks 20-aastasele poisile kinni peetud ka kaks alaealist: 15-, ja 17-aastased noormehed.

Täna selgus seegi, et poisid ei lasknud ainult kahte bussi, vaid ilmselt oli varasemalt oma pneumorelvaga lasknud veel ühte liinibussi.

Filippova sõnul otsustab prokurör homme, kas noormeeste puhul on vajalik ka vahi alla võtmine. Noorukite kinnipidamise 48-tunnine tähtaeg saab läbi homme ning prokurör otsustab siis, kas esitab kohtule ka vahistamise taotluse.

Neljapäevase juhtumi asjaolude väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist.

Filippova sõnul ei saa prokuratuur öelda, kas noormehed on ka varem rikkumisi toime pannud või miks nad seda tegid, sest uurimine on alles algusjärgus.

Eile kella 15 paiku laekus politseile teade, et Kohtla-Järvel Kalevi tänaval asti kahe liinibussi aknaid. Ühes bussis olid ka reisijad, teises ainult bussijuht. Juhtunu tagajärjel keegi vidastada ei saanud.