Varahommikul oma spitsiga jalutanud meesterahvas märkas kodumajast väljumas kahte 10-12 aastast tütarlast koos staffordshire terjeriga kellel puudus jalutusrihm ja suukorv. Spitsi omanik võttis terjerit nähes koerakese sülle, kuid rünnet see ära ei hoidnud. Ründe käigus õnnestus staffordshire'i terjeril pureda spitsi vasakut tagumist jalga, teatas Tallinna munistipaalpolitsei.

„Minu koera elu päästis ainult see, et ta oli minu mehe süles, kellel oli toorest jõudu, et ründav koer eemale tõrjuda. Suurema õnnetuse mehega hoidis ära asjaolu, et tal olid paksud nahkriided seljas,“ ütles politseile avalduse kirjutanud loomaomanik.

„Lõplikuks diagnoosiks pandi loomakliinikus vasakul tagajala pöialuu murd kolmest kohast. Lisaks on koeral probleem ka tagumise jala põlvega, mis põlvekoopast välja käib ning mis sellest edasi saab, see selgub alles kuu aja pärast, kui tagumiselt jalalt metallvardad välja võetakse,“ kirjutas koera omanik oma avalduses politseile.

Rünnanud koera omanik, kes võttis politseile avalduse teinud loomaomaniku sõnul teate rünnakust vastu ükskõikselt. Lubadus katta ründega seotud ravikulud on aga tänaseni jäänud vaid sõnadeks.

Väidetavalt on sama agressiivse koeraga probleeme olnud ka varem, kuid senised ründed on lõppenud suuremate pahandusteta, vaid ehmatuse ja hirmu tekitamisega.