Andrest süüdistatakse selles, et ta tappis käesoleva aasta 12. aprilli hilisõhtul Harjumaal Saku vallas Tõdva külas julmal viisil väiksemat kasvu segaverelise koera, teatas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressesindaja.

Nimelt kägistas Andres kõigepealt koera peenikese nööriga ning seejärel uputas koera maja juures seisvasse veetünni. Pärast koera tapmist viskas ta koera surnukeha lähedalasuvas metsatukas vesisesse auku.

Kuriteo toimepanemise ajal oli süüdistatav alkoholijoobes. Seega pani Andres toime KarS § 264 lg 1 p 3 järgi kvalifitseeritava kuriteo ehk looma suhtes lubamatu teo julmal viisil.

Prokurör Leelet Kivioja ja süüdistatava vahel on sõlmitud kokkulepe, mille kohaselt taotleb prokurör kohtus süüdistatavale karistuseks tingimisi vangistust kuus kuud 18-kuulise katseajaga. Vastavalt Karistusseadustiku §52-le võetaks lisakaristusena Andreselt viieks aastaks ära ka koera pidamise õigus.

„Oluline on mõista, et loomade julm kohtlemine on kuritegu nagu iga teine ning sellesse suhtutakse sama tõsiselt,“ ütles ringkonnaprokurör Leelet Kivioja.