Lähedased märkasid 73-aastase Anatoli kadumist eile varahommikul. Mees on varemgi jalutama läinud, kuid alati mõne tunni möödudes naasnud. Tal ei olnud kaasas mobiiltelefoni.

Kuna tegu on eaka mehega, kelle mälu on halb ning kes peab regulaarselt võtma ravimeid, alustati eile hommikul kella 10 ajal mehe leidmiseks maastikuotsinguga Klooga alevikus. Koos reservpäästerühma vabatahtlikega kontrollisid korrakaitsjaid läbi Anatoli koduümbruse ning lähedalasuva metsa, kuid kahjuks meest ei leitud. Otsing jätkus ka eile õhtul ning appi kutsuti ka PPA lennusalga kopter.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Seiko Kuik sõnas, et politsei jätkab mehe otsingutega ka täna, ja kontrollib, kas Anatoli võis Kloogal rongi peale minna. Nii on võimalik, et mees on liikunud teise piirkonda Eestis.

Anatoli on 170 cm pikk ning turske kehaehitusega. Tal on hallid juuksed. Seljas oli tal tumesinine jope ning tumepruunid püksid. Anatoli lonkab käies. Mehel on probleemid mäluga, mistõttu ei ta ei pruugi tajuda ümbritsevat adekvaatselt. Anatoli kõneleb vene keelt.

Kõigil, kes on näinud kirjeldusele vastavat eakat mees või kel on muud teavet tema võimaliku asukoha kohta, palutakse sellest teada anda hädaabinumbril 112. Politsei kinnitusel on oodatud iga infokild.

Otsinguoperatsiooni juhtiv Lääne-Harju politseijaoskonna vanemkomissar Janek Ardoni sõnul tuleks eakale lähedasele alati kaasa anda laetud mobiiltelefon, et eksinud inimest oleks võimalik kiiremini üles leida. „Üksi jalutama minnes tuleks alati arvestada inimese tervisliku seisundiga, kaasa võtta sidevahend ning selga panna värvilised riided, et eksimise korral oleks kadunut kaugele märgata,“ sõnas ta.