Kivimäe põhikooli direktori Maie Sepa sõnul liigub Kivimäe kooliümbruse tänavatel ringi lapsi ahistav halli peaga vanem mees, kes laste jutu järgi kannab mõnikord vuntse, mõnikord prille.

"Ahistajal on valge musta triibuga kaubik, registreerimisnumber pole teada. Jälitab koduni välja, kutsub lapsi autosse, pakub tõukeratast, tahab rääkida, pildistab," kirjeldas Sepp ahistaja tegevust.

Põhja prefektuuri lastekaitsetalituse vanemuurija Konstantin Sergejev ütles Delfile, et politseile on kirjeldatud mehest ning tema kahtlust äratavast tegevusest juba teatatud ja politsei tegeleb hetkel info kogumise ning kõikide asjaolude väljaselgitamisega.

"Tänaseks on teada, et lapsed siiski ei ole võõraga kaasa läinud, käitunud igati õigesti ning andud juhtumitest teada vanematele. Praegusel hetkel ei ole kedagi kahtlustatavana kinni peetud," ütles Sergejev.

Politsei palub kõigil, kelle lapsega on eelkõige Nõmme piirkonnas ja seal lähistel viimasel ajal sarnane juhtum ette tulnud, jätta meelde võimalikult palju nii isiku kui ka sõiduki kohta, kaasa arvatud kaubiku registreerimisnumber, ning anda sellest teada Põhja prefektuuri lastekaitsetalitusele numbrile 5301 9938 või politsei lühinumbrile 110.

Politsei teatel peaksid lapsevanemad julgustama oma lapsi kindlasti rääkima vanematele, kui keegi võõras on proovinud neid kuhugi meelitada. "Loomulikult tuleb taas üle rääkida ka see, et võõrastega ei tohi kindlasti kaasa minna või neilt kingitusi vastu võtta," rõhutas Sergejev.