Politsei käivitas kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist, ütles prefektuuri pressiesindaja Andres Sang ERR-i uudisteportaalile.

Sang täpsustas, et uurimine peab selgitama välja juhtunu asjaolud. "Kahtlustavana pole kedagi üle kuulatud," märkis Sang.

Ärimees Rein Kilgile kuuluvas Zelluloosi Kinnisvaras ametis olnud Mart Viisitamm rääkis eelmisel nädalal ERR-ile, et ta sattus 4. detsembril Tallinnas ühes advokaadibüroos toimunud koosolekul oma tööandja Kilgi füüsilise rünnaku alla.

"Rein Kilk tiris mind koosolekul kõrvast ning tekitas muid kehavigastusi," kinnitas Viisitamm ja lisas, et talle Kilgi poolt tekitatud vigastused, sh verevalumid kehal on fikseeritud.

Viisitamm rääkis Delfile, et Kilgi psüühiline tervis on viimasel ajal kehvavõitu, kuigi selline käitumine on talle aastaid omane olnud. "Tunnen teda lähedalt juba aastaid. Ilmselt ka majanduslikult rasked ajad on tal tekitanud sellise seisundi. Aga läbi ajaloo on ta arvanud, et tema hädades on kõik teised süüdi," kommenteeris ta.

Viisitamm tuli koosolekule selleks, et Kilgiga koostöö lõpetada. Kolmapäevast Viisitamm enam Kilgi firmas ei tööta.

Rein Kilk ütles Delfile, et Mart Viisitamm valetab, kui süüdistab teda advokaadibüroos toimunud koosolekul enda kallal vägivallatsemises.

"Kui ta on pahandust teinud, siis ta on tavaliselt nurka pandud. Seisnud nurgas ära, järele mõelnud. Tutistanud ei ole teda küll keegi - see ei ole moodne kasvatusviis praegu. Ma tean, sest õpin ise ka pedagoogikat," rääkis Kilk oma versiooni juhtunust.

Kilk nentis, et seekord nurka panemise asemel Viisitamm hoopis vallandati, ja nimetas teda "ulakaks vigurivändaks". Viisitamm rääkis aga, et ta lahkus firmast omal initsiatiivil, soovides Kilgiga koostöö lõpetada.

Kilk viitas ka sellele, et Viisitammel on kombeks pärast kusagilt lahkumist pori loopima hakata. "Siis hakkavad igasugused asjad meenuma, nagu meenus, kuidas ta sularahapakke luges öösiti," viitas ta Keskerakonna musta raha skandaalile.

Lisaks soovitas ta ajakirjanikel Viisitamme vigastused üle vaadata. "Olete uuriv ajakirjanik, vaadake strateegilised kehaosad üle, kindlasti ka see koht, mis hingekirja lüüakse ehk tagumik, kuhu ulakaid poisse karistatakse. Fikseerige sündmuskoht!" soovitas ta.

Karistusseadustik näeb kehalises väärkohtlemises süüdimõistmisel ette rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.