Mustjala põhikooli kolmanda klassi lõpetanud Riko Kilter oli üks neist, kes sõidukijuhtidele peatumiseks käega märku andis. “Kiirabiauto tuli 60-70-ga. Vehkisime kätega, et ta seisma jääks. Autojuht märkas ja pidurdas. Nii kui auto oli seisma jäänud, prantsatas puu teele. See oleks võinud sõitvale kiirabiautole otse ette kukkuda või siis autole peale langeda,” andis koolipoiss juhtunust ülevaate, kirjutab Saarte Hääl.

Kiirabiautoga peaaegu üheaegselt jõudis Tagaranna poolt maantee liikluseks sulgenud puu juurde sõiduauto Audi. Mõlema sõiduki juhid olid tähelepanelikele külainimestele väga tänulikud.
Kuressaare haigla kiirabibrigaad sai pühapäeval väljakutse Saaremaa Sadamasse. Teel abivajaja juurde märkas autoroolis olnud staažikas juht Väino Umal enne Mustjala alevikku inimesi, kes andsid autole märku peatumiseks.

“Pidurdasin. Kui auto oli seisma jäänud, kukkuski puu teele. Haavapuu oli keskelt pooleks murdunud. Inimesed, kes õnnetuse ära hoidsid, ütlesid, et see puu oli tükk aega ragisenud. Kõigepealt oli haab kukkunud teise puu peale ja kui seegi murdus, siis langes puu teele. Kohalikud inimesed suutsid ära hoida suure õnnetuse. Oleme neile väga tänulikud,” võttis Väino Umal juhtunu kokku.

Päästemeeskonda Mustjalga välja ei kutsutud. Autojuhid ise eemaldasid puult oksi ja tõstsid loodusliku takistuse niipalju eemale, et sõidukitega mööda pääseda. “Meie naabrimees saagis puu juppideks ja tõstis tee pealt ära,” rääkis koolipoiss Riko.

“Kannatanu, kelle haiglasse viisime, oli samuti tormis viga saanud. Trauma oli põhjustanud raudluuk, mis tuule tõttu talle vastu pead hoobi andis,” teavitas kiirabiauto juht.

Kuressaare haigla kiirabi juht Mare Kirr märkis, et varemgi on torm kiirabiautodele teele ette puid murdnud. Õnneks on need kõik olnud õnnelikud õnnetused.