Tallinna kiirabi peaarsti Raul Adlase sõnul sai kiirabi pealinnas 310 väljakutset, mis on pea poole rohkem, kui eelmisel aastavahetusel.

"Eelmisel aastal oli 180 väljakutset, sel aastal 310," ütles Adlas Delfile.

"Üks asi on pikad pühad - pidutsemised, söömised ja joomised. Lisaks on oluline faktor libedus ja aastavahetuse tavapärane hullamine," ütles Adlas, kelle sõnul juhtus palju õnnetusi ka turistidega, keda oli aastavahetust veetma tulnud rohkem, kui eelmistel aastatel.

Kõige rohkem oli väljakutseid kesk-ja vanalinnas, paljud neist libedaga kukkujad. "Kesklinna brigaadidel tuli 24 tunni jooksul teenindada 30 väljakutset," ütles Adlas.

Libedatel tänavatel murdsid luid 18 inimest, Adlase sõnul on tavaline päevanorm 4-5 kannatanut.

Lasnamäel oli ka juhtum, kus üks 27-aastase mees kukkus neljandalt korruselt alla. "Mees kukkus vastu puud ja see peatas hoogu. Saime ta eluga kätte ja viisime haiglasse," ütles Adlas.

Üle Eesti sai kiirabi kokku 1088 väljakutset.

"Tegemist on viimase kümne, võibolla isegi paarikümne aasta rekordiga," lisas Adlas BNS-ile.

"Tööle tuli panna täiendavad üksused, et kõik patsiendid saaksid operatiivselt abi. Kelle olukord polnud ohtlik, jäi paiguti ootele. Ühe brigaadi panime Tallinnas Vabaduse väljakule, kus meedikud siis ringi sõitsid ja abivajajaid teenindasid," kirjeldas Adlas toimunut.

Liigselt alkoholi pruukinuid tuli Tallinna kiirabil turgutada 31 korral, raketitabamustest said vigastada kolm inimest, peksuohvreid oli 11, kaks inimest said jääpurikaga pihta, liiklusõnnetuses kannatanuid aitas pealinna kiirabi neljal korral, narkootikumide üledoose oli kolm ning terviserikete tõttu vajasid reanimeerimist kaks patsienti.

"Väga palju oli terviserikkeid ja ka surmasid. Samas õnnetuste ja kriminaalsete vahejuhtumite osas esialgsetel andmetel surmadest rääkida ei saa," kommenteeris Adlas.