Eile, 10. märtsil kella 14 paiku anti häirekeskusele teada kihutamisega kaasliiklejaid ohustavast juhist Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel, kes liikus Pärnu poole. Paarkümmend minutit pärast teadet märkas politseipatrull maanteel kirjeldatud sõidukit, mille kiirus ulatus kohati 170 kilomeetrini tunnis, teatas Lääne prefektuur.

Ohtlikult kihutanud 28-aastase Toomase peatas politsei Are aleviku lähedal. Kaine juhtimisõigusega mees ütles politseinikele, et kiirustas olulisele ärikohtumisele Riiga. Kontrollimisel selgus, et Toomasel on kokku üheksa kehtivat väärteokaristust, millest enamik seotud liiklusrikkumistega. 2014. aastal on Toomast karistatud kahel korral lubatud sõidukiiruse ületamise eest ning mehel on maksmata rahatrahve.

Toomasel tuli Riia asemel suunduda otse Pärnu arestimajja. Täna mõistis kohtunik mehele liitkaristusena seitse ööpäeva aresti ja talt võeti juhtimisõigus kolmeks kuuks.

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juhi Sander Peremehe sõnul väärib tunnustust inimene, kes ohtlikust liiklejast politseid informeeris ja aitas nii ära hoida võimalikud traagilised tagajärjed.

„Piltlikult öeldes mängis maanteel kihutanud Toomas enda ja teiste inimeste eludega vene ruletti. Selle mängu juures unustas ta, et inimese elu ja tervis on hindamatud. Toomase juhtud sõiduki kiiruse juures toob ka kõige väiksem eksimine juhtimises kaasa ülirasked tagajärjed. Teelt väljasõit või kokkupõrge teise sõidukiga lõppeb sellisel kiirusel suure tõenäosusega kellegi surmaga,“ hindas Peremees olukorda äärmiselt ohtlikuks.