Süüdistuse järgi korraldas Nääme (32) 2015. aasta jaanuaris ja veebruaris kaks kontserti Valga kultuuri- ja huvialakeskuses. Kontserdid olid osalejatele tasuta ning süüdistuse kohaselt olid need korraldatud selleks, et mõjutada kohalikke valijaid andma 2015. aasta riigikogu valimistel oma hääl Alar Näämele. Nääme oli tollal Keskerakonna riigikogu kandidaat Valga-, Võru- ja Põlvamaal ning töötas Tallinna Kesklinna linnaosa vanema ametikohal.

Näämet süüdistatakse selles, et vältimaks valimiskampaaniaks isikliku raha kasutamist, korraldas ta ürituste kulude tasumise Tallinna Kesklinna valitsuse eelarvest, teatas riigiprokuratuuri pressiesindaja Delfile. Süüdistuse järgi tasuti Kesklinna valitsuse eelarvest ürituste üüri-, kuid ka transpordi-, toitlustamise-, muusika- ja tehnika rendi arveid.

Eeluurimisel kogutud andmete järgi korraldas Nääme Valga elanike kontsertidele kutsumise flaieritega, mis ühtlasi tutvustasid Näämet kui riigikokku kandideerijat, sisaldasid Keskerakonna sümboolikat ja kandidaadi valimislubadusi.

Kriminaalmenetluse viis läbi kaitsepolitseiamet ning juhtis riigiprokuratuur. Kohtuasja eelistung peetakse tänavu märtsis.