"Keskerakond on meeleheitel ja kasutab valimiskampaanias Kremli-laadseid meetodeid," ütles Reformierakonna aseesimees Keit Pentus-Rosimannus Delfile.

Riigiprokuratuuri avalike suhete osakonna juhataja Kadri Tammai ütles Delfile, et Keskerakonna esitatud kuriteoteade on nendeni jõudnud ning see vaadatakse läbi seaduses kehtestatud aja jooksul.

Erakond viitab kuriteoteates Eesti Ekspressi kolmapäevasele ja Eesti Päevalehe teisipäevasele artiklile.

"11. veebruaril 2015. aastal avaldati ajalehes Eesti Ekspress artikkel "Reformierakond surub läbi prügivedajate huve". Nimetatud artiklis on viidatud asjaoludele, mis kinnitavad üheselt keskkonnaministeeriumi vastuolulist tegevust jäätmeseaduse muutmise eelnõu menetlemisel ja prügimajanduse poliitikas," leiab Keskerakond.

"10. veebruaril 2015. aastal on väljaandes Eesti Päevaleht avaldatud intervjuu endise Eesti Reformierakonna liikme Leino Mägiga, millest selgub, et prügifirmad on Eesti Reformierakonnale endale soodsate seaduste eest raha andnud," kirjutati kuriteoteates.

Avalduses palutakse kontrollida, kas Keit Pentus-Rosimannuse tegevuses võib olla kuriteotunnuseid. 

Samuti palutakse uurida naise osa võimalikus õigusvastases tegevuses; uurida, kas Eesti Reformierakond on saanud keelatud annetusi ja kas on rikutud erakonnaseaduse § 12¹ ja §12³. 

Palutakse uurida ka Ragn-Sells ASi ja Keskkonnateenused ASi ning nende firmadega seotud isikute osa võimaliku altkäemaksu või keelatud annetuse andmise vahendamisel.