Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuuliku sõnul on selgunud, et Kesküla tundis mõlemat uurimise all olevat 16-aastast neidu, kellest üks aitaski meest kuriteopaigale meelitada. "Kesküla pidas neidu piisavalt ohutuks, et metsatukka minna. Teda rünnanud noormehi ta tõenäoliselt ei tundnud," ütles Tuulik BNS-ile.

Samas ei soovi prokuratuur jätkuvalt täpsustada, mis asjaoludel Kesküla noortega kohtuma läks.

Politsei esitas esmaspäeval tabatud kahele 16-aastasele neiule kahtlustuse mõrvas, kuid suure tõenäosusega muutub kuriteo kvalifikatsioon uurimise edenedes kergemaks, sest esialgsetel andmetel neiud otseselt veretöös ei osalenud. "Seni on teada, et neiud viibisid kuriteo ajal sündmuspaiga lähedal, kuid mõrvast otseselt osa ei võtnud. Ühtlasi ei taotlenud prokurör ka nende vahistamist," ütles Tuulik.

Küll aga võttis kohus teisipäeval prokuröri taotlusel vahi alla pühapäeval tabatud 16- ja 18-aastase noormehe, kes uurimisandmetel osalesid otseselt Kesküla mõrvamises.

Esialgsetel andmetel tundsid kahtlusalused Kesküla ühise tutvusringkonna kaudu ning lootes ekskorvapallurilt raha saada, planeerisid röövi ja mehe ründamist ette. Prokuratuur märkis, et noorukid kavandasid küll Kesküla suhtes vägivalda kasutada, kuid samas peavad uurijad võimalikuks, et algselt neil mehe mõrva plaanis siiski polnud. Prokuratuur on kinnitanud, et Kesküla mõrvati kohas kust ta surnukeha ka leiti.

Juhtunut uuritakse karistusseadustiku mõrva käsitleva paragrahvi alusel. Sellise kuriteo eest näeb seadus karistusena ette 8-20-aastase või eluaegse vangistuse. Kriminaalasja menetleb Põhja prefektuur, uurimist juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

1975. aastal sündinud Kesküla torke- ja lõikehaavadega surnukeha leiti 28. septembril kella 18 ajal Lasnamäelt ühest metsatukast.

Ka Eesti noortekoondisesse kuulunud Kesküla mängis oma karjääri jooksul mitmetes meeskondades, ta parimad hooajad möödusid Tallinna Baltikas 1991-1998, kus klubi parimaks saavutuseks jäi Eesti meistrivõistluste hõbemedal.

Lisaks on ta mänginud veel Pirita BMis, Dalkia/Nybitis, TTÜ/A. Le Coqis, BC Hotronicus, Keila Puuviljaparadiisis, tema viimane klubi oli Puka Sokud.