Möödunud päevade jooksul nähti Tallinnas taaskord paaril korral jooksmas põtra ning ühel korral kitse. Nendest loomadest rohkem teateid pole tulnud, ilmselt leidsid nad iseseisvalt tee loodusesse tagasi. Botaanikaaia territooriumil nähti eile keskpäeval jooksmas metssiga. Pirita päästjad sõitsid sündmuskohale, loom oli juba lahkunud.

Täna varahommikul kell 4.23 teatati Häirekeskusele lausa neljast metsseast. Loomi nähti Russalka kuju juures mere ääres, Pallasti tänaval, Pae pargi mänguväljakul ning veel mõnes kohas. Kesklinna päästjad sõitsid kohtadesse, kus metssigu oli nähtud, paraku olid loomad juba minema jooksnud.

Linna sattunud metsloom on stressis, inimeste poolt ehitatud asula ei ole kohe kindlasti tema jaoks loomulik elukeskkond. Linnas metslooma nähes on kõige mõistlikum hoida ennast temast ohutus kauguses. Helistades hädaabinumbril 112 või Keskkonnainspektsiooni numbril 1313, on hea, kui osatakse öelda looma võimalikult täpsed koordinaadid. See hõlbustab päästjatel looma kättesaamist.

Autoroolis olles metslooma nähes on kõige mõistlikum vähendada sõidukiirust või jääda hoopis seisma. Põdrad ja metssead on suured loomad, kes liiklusesse joostes tekitavad seal paraja segaduse ning on ohtlikud endale ja teistele.