Teisipäeva õhtul märkas Narva-Jõesuu juhtimispunkti ametnik Narva jõel liikumist suunaga Venemaalt Eesti poole. Mõnikümmend minutit hiljem pidasid piirivalvurid kinni 26aastase Konstantini, kes kalipsos ja lestadega üle Narva jõe oli ujunud ning sellega ebaseaduslikult Eesti piiri ületanud. Mees peeti kinni.

Viru maakohus oli Konstantini 27. veebruaril tagaotsitavaks kuulutanud, kuna ta hoidus kõrvale varem määratud karistuse täitmisest. Konstantini oli varasema kohtuotsusega kehalise väärkohtlemise eest karistatud 120 tunni üldkasuliku tööga, millest tegi ära vaid kuus.

„Konstantini suhtes alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb Eesti Vabariigi riigipiiri ja ajutise kontrolljoone ebaseaduslikku ületamist. Kuna Konstantin oli lisaks süüdistatav ka varguskatses, siis need kaks kriminaalasja ühendati ning lahendati kokkuleppemenetluses kiirmenetluse korras,“ ütles Viru Ringkonnaprokuratuuri Narva osakonna prokuröri abi Algis Sepp.

Konstantini on varem ebaseadusliku piiriületuse eest väärteo korras karistatud.

Liitkaristusena ebaseadusliku piiriületuse, varguskatse ja eelmise kohtuotsusega mõistetud üldkasuliku töö tegemata osa eest nõudis prokuröri abi Konstantinile 4 kuud ja 25 päeva reaalset vangistust, mille kohus ka rahuldas. Karistuse kandmise algusajaks loetakse 5. märtsi 2013. Kuni kohtuotsuse jõustumiseni kohaldatakse tõkendina vahistamist, Konstantin võeti vahi alla otse kohtusaalis. Süüdimõistetul tuleb hüvitada varguskatsega tekitatud kahju 69,95 eurot ning tasuda kohtu sundraha ja menetluskulud summas 403,68 eurot.