Pühapäeval kell 14.16 helistas Lääne politseiprefektuuri juhtimiskeskusele mees, kes teatas, et suundusid koos sõbraga Kihnust saaniga mandrile ning on hetkel mingi laiu ääres ja on eksinud, teatas Lääne politsei.

Ka merevalvekeskus palus politsei abi telefoni positsioneerimisel, et inimestele appi minna.

Kell 15.25 sai politsei merevalvekeskusest teate, et eksinud kalamehed andsid teada, et leidsid kodutee üles ja suunduvad Kihnu saarele ning nendele pole enam abi vaja.

Sama päeva õhtul otsustasid samad kaks meest uuesti võtta suuna saarelt mandrile. Kell 18.20 helistas merevalvekeskusesse varasemast tuttav mees, kes kõnemaneeri järgi otsustades oli joobes. Ta andis teada, et nad tahtsid tulla koos sõbraga mootorkelgul Kihnu saarelt mandrile ning on ära eksinud. Merevalvekeskus vajas uuesti abi telefoni positsioneerimisel, et eksinuid aidata.

Kell 18.42 saadud positsioneerimine näitas, et otsitavad on mandril Tõstamaa vallas Pootsi küla juures. Uuest positsioneerimisest kell 18.52 selgus aga, et otsitavad on lahkunud mandrilt ja läinud uuesti merele tagasi. Kell 19.10 saadi telefoniühendus helistajaga, kes andis teada, et neid otsida pole enam tarvis, sest nad on Kõpu kiriku juures elus ja terved ning enam pimedas merele ei lähe.

Meeste eksirännakud ei olnud sellega veel lõppenud, järgmine päev tõi lisa. Esmaspäeval helistas juba eelmisest päevast tuttav mees ja andis merevalvekeskusele teada, et merele oli läinud tema sõber, kaaslane eelmise päeva eksirännakutelt.

Lääne piirivalvepiirkonna Pärnu kordonist väljus kell 13.42 kadunud mehe otsingutele kaks täisvarustuses toimkonda: päästelauaga varustatud maastikuautoga Nissan Patrol ja haagisel Kassepaat ning mootorsaan; teinegi maastikuauto, mille haagisel mootorsaan.

Esimene toimkond leidis Kavaru sadamast umbes pool miili merel mootorsaani, inimest saani juures ei olnud. Otsinguid jätkati seni, kuni saabus teave, et kadunud mees on mandril.

Teatajaks oli mees, kes sõbra kadumisest teada andis. Kell 14.45 andis ta teada, et sõbra asukoht on kindlaks tehtud - on hetkel kuskil talus, kus täpselt, ei tea. Sõber oli talle helistatud ja öelnud, et tarbib seal alkoholi.

Saadud info edastati politseist ka merevalvekeskusele. Esimene toimkond pöördus tagasi kordonisse, teine toimkond läks koos politseiga isikuid nende võimalikust asukohast otsima, kuid seal neid ei olnud. Juhtumiga tegelemist jätkas politsei.

Kindel on, et abivajajatele tõtatakse appi, aga kui inimesed oma vastutustundetu käitumisega panevad paljud tühja tööd tegema, siis see on aja ja raha raiskamine, sel ajal võib nii mõnigi tegelikku abi vajav inimene ootel olla.

Politsei soovitab merejääle minna kaine peaga, võimalusel säilitada silmside maismaaga, et leida tagasitee. Juhul kui tajute, et ei oska tagasiteed iseseisvalt leida, tasub kindlasse kohta peatuma jääda, mitte edasi tagasi liiklema hakata, sest selliselt on lihtsam teie asukoht kindlaks teha ja teile abi saata.