Nii 32-aastane Gintautas Bagdonas kui tema kaassüüdistatu Aurelijus Zrielskis eitavad 33-aastaselt Jaanilt vabaduse võtmist eelmise aasta 25. mail Menlos, Galways, kirjutab The Irish Independent.

Samuti eitavad leedulased Jaanile tõsiste kehavigastuste tekitamist samal päeval.

Galway ringkonnakohtus esitati tõenditena Bagdonase ütlused Iiri politseile, mille kohaselt pani Bagdonas kuriteo toime üksi, sest Eemon võlgnes talle heroiini eest ligi 3000 eurot.

„Ma sidusin ta juhtmetega kinni ja peksin teda sepavasaraga. Ma võtsin metallitüki ja lükkasin selle talle mitu korda tagumikku. Ma kusin ta peale ja nimetasin teda pedeks,“ ütles Bagdonas politseile. „Meie maal on nii, et kui sa kused kellegi peale või lükkad talle midagi tagumikku, ei ole ta enam sinuga võrdne.“

Bagdonas eitas, et kaitses Zrielskist, sest kardab viimast.

„Teda ei olnud seal. Ta (Jaan) ei hakanud vastu. Ma tegin vea, ma istun oma aja ära,“ ütles Bagdonas.

Eesti puusepp ja heroiinisõltlane Jaan ütles, et süüdistatavad murdsid sepavasaraga ta käsivarred ning Bagdonas lükkas puupulga talle pärakusse.

„Gintautas Bagdonas võttis mul püksid jalast ja lükkas puupulga mu pärakusse. See oli väga valus,“ ütles mees. „Siis võtsid nad pulga välja ja hoidsid seda mu näo ees ja Zrielskis tegi minust mobiiltelefoniga pilti. Nad murdsid mõlemad mu käsivarred, kasutades sepavasarat. Nad lõid mind sepavasaraga kordamööda.“

Kohtuistung jätkub.