Turvakodu vabatahtlike sõnul ei ole kass Malvin ainus ohver, kelle eest tuleb hoolt kanda. Pärast avamist toodi varjupaika ka teine, kahe kuuliga pihta saanud kass, kirjutab Saarte Hääl.

Kuigi loomaarst võttis kuulid välja, võis mõni ikkagi kassi kehasse jääda.

Loomaarst Margus Birkenfeldt ütles, et erinevalt merikotkast on kassi organism tugevam ja tema teada ükski kass tinamürgitusse surnud ei ole.

“Kuul kas mädaneb välja või haav kasvab kinni ja tavaliselt omanik ei märkagi seda,” sõnas Birkenfeldt. Ta selgitas, et kuuli ümber tekib kaitsekiht, mis kapseldab mürgi, nii et see ei saa organismi immitseda. Halvem on lugu tohtri sõnul siis, kui kuul tabab luid.

Politsei pressiesindaja Kaja Kuke andmetel on sellel aastal politseile laekunud kaks teadet loomade võimalikust väärkohtlemisest Kuressaares.

Algatatud on üks menetlus, kus väljaselgitamisel on võimalik õhupüssist tulistamine ja tuvastamisel selle teo toimepanija.

Menetlust alustati loomakaitseseaduse paragrahvi 66 lõike 1 alusel, mis käsitleb looma suhtes lubamatu teo toimepanemist. Süüdlase väljaselgitamisel ootab teda karistusena rahatrahv kuni 200 trahviühikut ehk 800 eurot.

Politseil on uurimisel veel üks loomavigastamise juhtum. Nimelt tulistati Kärlal nädal tagasi noort hundikoera.

Ehkki kohalikud ütlevad, et tulistati jahirelvast ja kuul purustas koera reie ning ka looma saba sai vigastada, ei ole see Kaja Kuke sõnul tuvastatud. Siiski tegeleb politsei info kogumisega ja võimatu pole menetluse alustamine.