Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Martin Luige sõnul on võimalus, et Eestis viibivad Lasse Einari Oksanen ja Pasi Heikki Miettinen, vahendab BNS.

Interpol otsib 35-aastast Lasse Einari Oksaneni taga narkokuritegude pärast. Oksanen sattus 2007. aasta detsembris Soomes Espoos liiklusõnnetusse. Tema auto läbiotsimisel leidis politsei 9-millimeetrise püstoli, laskemoona ja kanepit. Uurimine tuvastas 2008. aastal, et Okanen on seotud suures koguses uimastitega, sealhulgas ecstasy, amfetamiini ja kokaiiniga kaubitsemises. Kohus mõistis Oksaneni mullu aprillis kümneks aastaks vangi. Oksanen räägib soome keelt ja halvasti ka inglise keelt. Ta on 177 sentimeetrit pikk, siniste silmade ja blondide juustega. Tal on vasakule jalale tätoveeritud skorpion ja seljale hobune. Lisaks Eestile peab Interpol mehe võimalikeks asukohtadeks Soomet, Hispaaniat või Taid.

43-aastane Pasi Heikki Miettinen on tagaotsitav mõrva ja mõrvakatse eest. Mees tulistas 5. augustil 2000 surnuks ühe mehe ja haavas tõsiselt teist. Mees räägib rootsi ja soome keelt. Ta on 163 sentimeetri pikkune, siniste silmade ja blondide juustega. Tal on vasakul küünarvarrel arm ja parema käe päidlal tätoveering.

Politsei palub kõigil, kellel võib olla infot nende meeste kohta, anda sellest teada telefonil 612 3810, e-posti aadressil interpol@politsei.ee või faksil 612 3812. Anonüümsus on tagatud.