Heiki sõitis 13. aprillil kella 10 paiku Ford Mondeoga Kuressaares vastu Saare maavalitsuse ees olevat valgustusposti, mis paindus kõveraks, kirjutab Meie Maa.

Kella kahe paiku sattus mees uuesti avariisse, kui sõitis Fordiga Uue ja Karja tänava ristis vastu loomaarst Margus Birkenfeldti aeda. Purunes hulk aialippe. Kuressaare haiglas tuvastati Heikil psühhotroopse aine joove, millega ta ise ei nõustunud.

Politsei karistas Heikit esimese avarii puhul varalise kahjuga liiklusõnnetuse põhjustamise eest 4500 ja sõiduki juhtimise eest joobeseisundis 9000 krooni suuruse rahatrahviga ning juhtimisõiguse äravõtmisega seitsmeks kuuks. Teise avarii puhul olid samade rikkumiste eest määratud karistused vastavalt 3000 krooni ja 9000 krooni trahvi koos juhtimisõiguse äravõtmisega viieks kuuks.

“Joovet poleks tuvastatud, kui ta ei oleks öelnud, mida tarvitas,” pakkus jurist Harland Paas. Heiki sõnul tarbis ta ravimit Xanax, mida müüakse apteegis vaid retsepti alusel.

Rahustina kasutatav Xanax sisaldab toimeainena alprasolaami, mis kuulub sotsiaalministri määrusega kehtestatud narkootiliste ja psühhotroopsete ainete nimekirja.

Ravimi infolehes soovitatakse Xanaxit tarvitavatel patsientidel mitte juhtida mootorsõidukeid, kuni on kindlaks tehtud, et neil ei ilmne ravimit kasutades uimasust ega pearinglust.

Vastavalt riigikohtu 8. mai lahendile peab haigla omama joobe kindlakstegemiseks akrediteeringut. Paasi sõnul tegi ta päringu Eesti akrediteerimiskeskusesse, kust sai vastuse, et Kuressaare haiglal ei olnud akrediteeringut 13. aprillil ega ka praegu.

Jurist Harland Paas taotleb kohtult Heikile joobes juhtimise eest määratud karistuste tühistamist. Kui kohus sellise otsuse teeb, tuleb Heikil 25 500 krooni asemel trahvideks maksta 7500 krooni, lisaks jäävad talle alles juhiload. Veel artikleid samast teemast ”