Tragöödia Narvas pani muretsema pea kõik lapsevanemad ning ka kirikusse oli tulnud hulgaliselt leinajaid: 


Väikse 9-aastase Varvara surnukeha leiti Narvas tüdruku kodumaja lähedalt viis päeva pärast kadumist. Eelmise nädalala Eesti Ekspressis kirjutati pikemalt, kaugel on Varvara juhtumi lahendus.

Konkreetne küsimus “miks tapja on tänaseni leidmata?” pole uurimist  juhtiva vanemprokurör Anneli Pärdi jaoks meeldiv. “Sellele, miks teda ei ole siiani leitud, saan vastata mõni aeg pärast seda, kui ta leitakse. Me töötame. Ma loodan, et see kuritegu avastatakse.” Loe Ekspressi lugu SIIT!

Vabatahtlikud ja politsei alustas otsinguid kohe

Otsingud kodukandis ei olnud esialgu edukad: vabatahtlikud asusid pea kohe aitama perekonnal kadunud tüdrukut otsida, kammides läbi Varvara kodukanti. Vabatahtlikud ja kohalik politsei olid toona veel lootusrikkad.

"Viimati nähti teda pühapäeval Narvas 26. Juuli tänaval maja number 29 juures. Varvara on 130 sentimeetrit pikk ja keskmise kehaehitusega.  Tüdruk oli riietatud lühikesse valgesse jopesse, mustadesse vateeritud  pükstesse, halli mütsi ja kummisaabastesse," andis politsei teada ning palus kõigil, kel on infot tütarlapse kadumise kohta, teada anda.

Otsingute kolmandaks päevaks oli aga aga olukord tõsisem ning meeleolu nukram...

Ida prefektuuri  pressiesindaja ütles toona Delfile, et täna otsis kadunud tüdrukut lisaks
politseile veel 80 vabatahtlikku, kuid kahjuks mingeid jälgi ei leitud.

Politsei vaatas läbi ka tüdruku arvatava kadumiskoha - Narva jäähalli - valvekaamerad, kuid ei leidnud sealt uusi juhtlõngu.

23. märtsil aga kustuvad kõik lootused Varvarat elusana leida – leitakse tüdruku surnukeha.

"Täna ennelõunal leiti Narvas 18. märtsil kadunuks jäänud 9aastase Varvara Ivanova surnukeha.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk ütles Delfile,  et surnukeha leidsid vabatahtlikud otsijad Narva jäähalli juurest ning  sellel oli ka vägivalla märke," kirjutas Delfi.

Kui Varvara kadumisest on möödunud kuu, siis on toodud tüdruku hulgaliselt mänguasju.

Kes aga võis olla tüdruku surmas süüdi, on seni teadmata.


Vaata fotogaleriid Varva loost: tüdruku kadumine, otsingud, lein, matused ja vaikelu surnuaias.