Savisaare kaitsja Oliver Nääs ütles Delfile, et esitas riigiprokuratuurile taotluse kriminaaltoimikuga tutvumise tähtaja pikendamiseks kuni 19. septembrini.

"Lisaaja vajadus tuleneb asjaolust, et mulle ei ole veel tutvustatud riigiprokuratuuri poolt kriminaaltoimikust kõrvaldatud materjale ning kogu jälitustegevusega kogutud teavet. Kaitsjana on mul nende materjalide vastu põhjendatud huvi ning seadusest tulenev õigus nendega kohtueelse menetluse raames tutvuda," ütles Nääs.

"Tõele ei vasta aga meedias levivad väited nagu oleksin juba vaidlustanud teabehankega kogutud tõendite lubatavuse või et olen otsustanud seda kindlasti kohtus teha. Nagu olen korduvalt avalikkusele selgitanud saab teabehankega kogutud tõendite lubatavuse vaidlustamise otsustada alles pärast halduskohtu poolt antud loaga tutvumist, mida mulle aga Riigiprokuratuuri poolt hetkel võimaldatud ei ole," lisas Nääs.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja ütles teisipäeval ERR-ile, et taotlus on laekunud ja prokuratuur asub seda läbi vaatama. Seaduse järgi peab prokuratuur kaitsjatele vastama kümne päeva jooksul.

Esmaspäeval ehk 1. augustil oli Savisaare kriminaalasjas kaitsjal süüdistusega tutvumise tähtaeg. Ühel korral, 22. juunil, on prokuratuur juba kaitsjatele toimikuga tutvumiseks lisaaega andnud. Vajadusel võis kaitsja taotleda veel lisaaega.