"Ma soovisin sel korral tähistada veteranipäeva just siin, Liibanonis, koos sõduritega, sest on hea tunne kui saad olla inimestega, keda sügavalt austad. Tähtis on koos olles meenutada neid, kes on teeninud Eesti riiki ja on andnud teenistuses oma elu," ütles kindralleitnant Terras kaitseväe peastaabi teatel.

"Veteranipäeva on tähistatud neli aastat ja see on jõudnud inimeste südamesse. Tänan selle eest kogu Eesti rahvast."

Pidulikul rivistusel, millel osales ka UNIFIL läänesektori ülem brigaadikindral Arturo Nitti, autasustas kindralleitnant Terras Soome-Iiri pataljoni ülemat Kari Kaakineni kaitseväe teeneteristiga riigikaitseliste teenete eest. Samuti mälestasid eestlased koos Soome ja Iiri kaitseväelastega langenud Eesti kaitseväelasi. Õhtu jätkub veteranipäeva kontserdiga, mis toimub Eestis peetava kontserdiga samal ajal.

Kaitseväe juhataja kohtus täna Lõuna-Liibanonis Soome-Iiri pataljoni ülema Kari Kaakineniga, tutvus pataljoni vastutusalaga ning sai ülevaate üksuse teenistusest ja olukorrast pataljoni vastutusalal. Lisaks kohtus kindralleitnant Terras UNIFIL ülema kindralmajor Luciano Portolanoga ja UNIFIL Läänesektori ülema brigaadikindral Arturo Nittiga.

Koos staabiohvitseridega teenib Liibanonis ÜRO rahuvalvemissioonil UNIFIL ligi 40 Eesti kaitseväelast, kellest suurema osa moodustab rühmasuurune üksus, mis on komplekteeritud peamiselt Scoutspataljoni B-kompanii baasil. Eesti jalaväerühm on osa Soome-Iiri pataljonist.