Õhtulehe andmetel sai traagiline sündmus alguse sellest, et Valuoja tänava kolmekorruselises majas lärmas keset päeva teisel korrusel elav mees. "Lapsega kodus olev sugulane helistas oma mehele ja palus tulla Valuoja tänavale hiljuti ostetud korterisse, sest majas on suur lärm. Kuna sugulase abikaasa oli tööl Viljandist eemal, siis ei saanud ta kohale minna ja ta palus ­Alarit. Alati abivalmis ääretult rahulik ja heasüdamlik, kuid samas tegus Alar sõitiski linna teisest otsast kohale, et lärmajaga rääkida," räägib surnuks tulistatud mehe sugulane.

"Ta on alati ka halvad asjad lihtsalt rääkimisega lahendanud. Kui tundus, et asjad on lahendatud, siis hakkas Alar juba ära minema, kui see mees korterist välja astus ja trepikojas tulistas."

Alarit jäävad leinama naine ja kaks last – väike tütar ja algkoolis käiv poeg. Poiss ootas autos, millal isa tagasi tuleb, et siis koos koju tagasi sõita, kirjutab Õhtuleht.

Eile keskpäeval Viljandi kortermaja trepikojas inimese surnuks tulistanud mees oli varem kinnises raviasutuses viibinud. Tema suhtes algatati kriminaalmenetlus.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul sai häirekeskus kella 12.30 paiku teate, et Viljandis aadressil Valuoja puiestee 22 trepikojas tulistati meest. "Vaatamata meedikute püüdele ei õnnestunud kahjuks viga saanud 39-aastast meest päästa ning ta suri," sõnas Peitel.

Esialgsetel andmetel kasutas tulistaja oma lähedase relvakapist võetud tulirelva. Praegu teadaolevalt oli kuriteo toimepanemisel kasutatud relv hoiustatud nõuetekohaselt selleks ette nähtud lukustatud relvakapis, kuid mees lõhkus kapiluku, võttis relva, suundus trepikotta ning tulistas meest, kes parasjagu trepikojas viibis.

"Tulistamise järgselt jättis laskja relva oma korterisse ning püüdis põgeneda. Politsei korraldusele peatuda ta ei allunud, mistõttu tegi politsei teenistusrelvast ühe hoiatuslasu ning mees õnnetus maja lähistel kohe kinni pidada. Kinnipidamise käigus keegi viga ei saanud," kinnitas operatiivjuht.