Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juhi Elari Kasemetsa kinnitusel on nii raske joobega mootorsõiduki juhtimine äärmiselt vastutustundetu tegu, rääkimata siis suure rahvast täis bussi rooli taga istumine, mis oleks võinud lõppeda katastroofiliste tagajärgedega, teatas Põhja prefektuur.

„On täiesti arusaamatu, miks mõni inimene nii süüdimatult käitub ja enne suure bussi rooli istumist end nii raskelt täis joob. Seesugune käitumine annab tunnistust hoolimatusest ja pahatahtlikkusest teiste liiklejate, kuid veelgi enam bussireisijate suhtes, kelle elud juht teadlikult reaalsesse ohtu seadis. Taoline teguviis väärib kogu ühiskonna selget hukkamõistu ning politsei teeb kõik endast oleneva, et sellised juhid enam rooli taha ei satuks,“ toonitas Kasemets.

Raskeks joobeks loetakse seisundit, kus vere alkoholisisaldus on suurem kui 2,5 promilli. Meedikute hinnangul algab eluohtlik joobeseisund 3 promillist ning selline joove võib kaasa tuua teadvusekaotust, südame rütmihäireid ning hingamine võib peatuda.