Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava sõnul on juhtunu osas alustatud kriminaalmenetlust avaliku korra raske rikkumise paragrahvi järgi. Praeguseks on üks tunnistaja üle kuulatud ja politsei selgitab välja konfliktini viinud asjaolusid. Teo arvatavata toimepanijaga, 40-aastase mehega, on suheldud ja praeguseks on mees politseis andnud ka oma esmased selgitused.

Kurikaga kaubikul peegli küljest löönud Margus ütles Delfile, et ta ei taha juhtunust veel rääkida. „Natuke liiga noor asi on,“ sõnas ta veidi pärast seda, kui oli käinud politseis ütlusi andmas. Küll aga ütles Margus kommentaariks, et videos on vaid tol hommikupoolikul aset leidnud sündmuste finaal. „Mis põhjusel see juhtus, on täiesti, ütleme nii, et ebanormaalne, kuidas inimesed käituvad. Ükski endast lugu pidav mees ei lase endale nii öelda ja käituda,“ põhjendas Margus oma käitumist.

Marguse sõber kirjutas Facebookis, et kaubikuga sõideti nõnda, et BMW juht pääses napilt maja seina sõitmisest. „Pirukajuht oleks saanud kohapeal normaalselt asjad ära lahendada, aga talle see ei sobinud ja tegi olukorra teravamaks!“ sõnas Marguse sõber ja lisas, et kui kaubikujuhtidega püüti rääkima minna, siis vajutasid nood uksenupud alla.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Hannes Kullamäe kommenteeris, et vägivallale ei ole kohta. „Paraku on mõne inimese närvikava nõrgem ja pingetaluvus madalam ning nii nagu me käitume tavaelus, käitume ka liikluses. Juhtimisõiguse andmisel ei tehta psühhiaatrilisi teste, sest inimese ärrituvustaset ongi väga keeruline hinnata,“ osutas Kullamäe.

Kullamäe lisas, et selline käitumine ei ole ühises liiklusruumis aktsepteeritav ja kriminaalmenetluse alustamine peaks olema piisavalt selge signaal sellest.

„Varasemad sarnased juhtumid on näidanud, et selline käitumine on tugev hoop kaasliiklejatele turvatundele. Seetõttu suhtume sellistesse juhtumitesse täie tõsidusega, et iga sõidukijuht mõistaks viisakuse ja hoolimise olulisust liikluses. Kunagi ei või teada, millal taoline konflikt eskaleerub ja kaasliikleja ettearvamatu sammu tõttu tekib liiklusohtlik olukord, mis päädib liiklusõnnetusega.“

„Sestap soovitan kõigil, kes liikluskonflikti satuvad, säilitada esmalt rahu ning sõita eemale, lukustada uksed ja kutsuda abi. Kindlasti ei tasu sekkuda ja tekkinud tüli ise klaarima minna, sest ei saa kindel olla, millised kavatsused teisel autojuhil on.“

Video filminud mehe ülemus rääkis eile Delfile, et valgustite ja lagedega tegleva firma töömehed olid parasjagu teel tööväljakutsele ja sõitsid mööda tänavat, kus oli kiirusepiirang 30 km/h.

Töömehed (kes sõitsid väidetavalt lubatud kiirusega) vahetasid sõidurada ja BMW juht sõitis neist järsku mööda ja surus nad peatuma. Mingit avariid ei toimunud, kuid mees tuli autost välja ja üritas haarata töömeeste autos olnud inimesi.

Seejärel läks ta tagasi enda autosse ja haaras sealt kurika. Kui ta naasis, siis töömehed juba filmisid ja edasi toimunu on näha videol.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava sõnul sai politsei teate juhtunust 25. oktoobril kella 11 ajal. Teataja sõnul võttis ta autoga sõites hoo maha, et majanumbrit vaadata. Seepeale aga sõitis mööda teine sõiduk, peatus ja sealt tuli välja kurikaga mees, kes lõi autol peegli maha.