Harku ja Murru vanglas lõhkus 22. mail lõhkus vang kambri sisustust ja aknaklaasi, selle vältimiseks pandi vangile käerauad. Mõne aja pärast õnnestus vangil üks käsi raudadest vabastada. Kui ametnikud sisenesid kambrisse, muutus vang agressiivseks ja üritas ametnikke rünnata. Vangi vastu kasutati jõudu ja käerauad pandi tagasi. Järgmisel päeval lõhkus sama vang taas sisustust ja proovis teda korrale kutsuvaid ametnikke rünnata. Vangile pandi jälle käerauad. Ametnikud ei saanud viga.

Tallinna vanglast laekus üheksa teadet kriminaalhooldusaluse kuriteokahtluse kohta. Neist nelja kahtlustatakse narko-, kolme varavastases, üht liiklus- ja üht lõhkematerjalidega seotud kuriteos. Kohus mõistis süüdi kolm hooldusalust: ühe varavastase kuriteo katses, ühe liiklus- ja karistuse täitmise vastases kuriteos ning ühe liikluskuriteos, karistuse täitmise ja varavastases kuriteos.

25. mail põletas vang kambris prügi. Ametnik kustutas põlengu ning paigutas vangi kambri õhutamise ja läbiotsimise ajaks mujale. Teisi vange ei evakueeritud. Vahejuhtumis keegi viga ei saanud.

Tartu vanglas laekus kolm teadet kriminaalhooldusaluse kuriteokahtluse kohta. Kaht hooldusalust kahtlustatakse varavastastes kuritegudes ja üht liikluskuriteos.

22. mail lõi vahistatu jalutusboksi ukse avamise hetkel vastu ust, mille tagajärjel sai kergelt viga ust avanud ametniku käsi. Vahistatu paigutati tagasi kambrisse.

22. mail märkas ametnik, et üks vang teeb teisele tätoveeringut. Ametnik sisenes kambrisse ja andis vangile korralduse anda keelatud ese ära. Vang ei täinud korraldust ja viskas keelatud eseme minema. Ametnikud otsisid kambri läbi. Korda rikkunud vang paigutati lukustatud kambrisse.

Viru vanglas rikkus vang 24. mail korda ning kattis paberiga kinni kambri videovalvekaamera. Vang ei kuuletunud nõudmisele paber eemaldada. Ametnikud sisenesid kambrisse, mille peale üritas vang ametnikku rünnata. Vangile pandi käerauad. Ametnikud ei saanud viga. Vangla algatas vangi vastu kriminaalmenetluse.

27. mail ei täitnud vang ametniku korraldust minna kambrisse ja osutas vanglaametnikele tugevat vastupanu. Ametnikud kasutasid vangi vastu jõudu, panid talle käerauad ja paigutasid ta tagasi kambrisse. Keegi ei saanud viga.