Politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri vanempressiesindaja Kristi Kais ütles Delfile, et mees kukkus üle parda ja teda ei saadud teise jahi peale, mis tuli tagantpoolt. Inimesed hakkasid abistama ja kohale jõudsid ka meditsiinitöötajad, kuid kahjuks ei õnnestunud meest päästa.

Kuressaare merevalvekeskus sai täna kell 14.14 teate, et Abruka regati käigus kukkus jahilt mees üle parda vette. Sündmusele reageeris Roomassaare sadamast Kuressaare kordoni merepäästetoimkond, kes asus kella 14.30 ajal mootorpaadi pardal olnud kiirabibrigaadiga teekonda õnnetuspaiga suunas.

Kell 14.40 jõudis merepäästetoimkond abivajajateni, kuid kahjuks ei õnnestunud meedikutel meest elustada.

Delfi andmetel oli tegemist Kaarma vallavanema Margus Mägiga. Pealtnägijate sõnul sai mees purjeka poomiga vastu pead ning kukkus seejärel vette.

PPA teatel ei olnud mehel õnnetuse toimumise hetkel seljas päästevesti. Õnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Politsei tuletab meelde, et merele minnes oleksid veesõidukis kindlasti kaasas selleks ettenähtud päästevarustus, mida ka reaalselt kasutatakse; töökorras sidevahendid ja veesõidukit juhiks koolitatud isik.

Kaarma vallavanemana oli Margus Mägi ametis alates 2009. aasta sügisest. Enne seda kuulus ta Kaarma valla volikokku. Muuhulgas kuulus Mägi Lions Klubi Saaremaa liikmete ridadesse ning oli Saarte jahimeeste seltsi juhatuse esimees. Margus Mägil on neli last, kirjutas Saarte Hääl.