"Politseile pole mitte midagi ette heita selle olukorra lahendamisel," ütles Kolk ERR-ile.

Kolk märkis, et nugadega vehkiv ja linlastele ohtlik mees oli jõudnud Raekoja platsilt juba isegi liiga kaugele ning mitte mingil juhul poleks politsei tohtinud teda lasta Vabaduse väljakult edasi liikuda.

"Oli oht, et ta läheb väljakult tunnelisse ja see oleks olnud veelgi ohtlikum ümbritsevate inimeste jaoks," nentis Kolk.

Kolgi sõnul oli antud juhul politseil ka hea distants, et üritada meest rahustada hoiatuslaskudega, mis aga soovitud tulemust kahjuks ei andnud.

"Igal juhul oli politsei käitumine ründe tõrjumisel igati õigustatud," kinnitas ta.

Raekoja platsilt mööda Harju tänavat Vabaduse väljakule jõudnud mehele andis politseipatrull käsu noad maha visata, kuid too eiras käsklusi ja ründas politseid.

Politseinikud tegid kolm hoiatuslasku. Otsese ründe alla jäänud politseinik tulistas teenistusrelvast Glock meest rindkerre.

Haavatud mehe toimetas kiirabi haiglasse, kui arstidel ei õnnestunud tema elu päästa ja ta suri keskpäeva paiku. Põhja ringkonnaprokuratuur käivitas juhtumi asjaolude selgitamiseks kriminaaluurimise karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb tapmiskatset.