Riho Tänak politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonnast toob välja, et suur osa juunikuu ränkadest liiklusõnnetustest oli põhjustatud alkoholijoobes noorte juhtide poolt, kes ei olnud autos üksi.

"Nende õnnetuste puhul oli kaasreisijail võimalus keelata joobes inimesel rooli asuda ning hoida sellega ära surma ning vigastusi. Paraku tehti ilmselgelt vale valik. Kutsun kõiki inimesi üles takistama alkoholi tarvitanud inimest sõidukit juhtima asumast. Kõige lihtsam on auto võtmed joobes inimeselt lihtsalt hoiule võtta. Nii saab ära hoida traagilisi õnnetusi, milles kannatanuks võib osutuda mõni teie enda lähedane."

Tänaku sõnul on raskete tagajärgedega õnnetuste põhjusteks enamasti alkohol ning liigsuur sõidukiirus, mistõttu panustab politsei ka edaspidi nende rikkumiste avastamisse tavapärasest enam.

"Kui määratud rahaline karistus või juhtimisõiguse ära võtmine inimesele ei mõju, siis distsiplineerib juhti ehk võimalus mõtiskleda toime pandu üle arestikambris. Seetõttu kaalume ühe võimalusena selliste süütegude korral rohkem taotleda arestide kohaldamist," ütles Tänak.

Juunikuus juhtus Eesti teedel ja tänavatel kokku 123 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai viga 170 ja hukkus kümme inimest. Möödunud aasta juunis hukkus kaks, ülemöödunud aastal 20 inimest. Vigastatuid oli 2009. aasta juunis 205 ja aastal enne seda 193.

Selle aasta jooksul on kokku juhtunud 534 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus 33 ja sai vigastada 697 inimest.

Joobes juhid põhjustasid juunis 27 õnnetust ning kogu aasta jooksul on neid olnud 53.