Maanteeameti pressiesindaja Merit Mähari sõnul on kõige halvem olukord Valgamaal, Võrumaal ja Põlvamaal, kus koristustööd kestavad praeguseni. "Kõige hullemates kohtades on kahekümne meetri peale 50 murtud puud," kinnitas Mähar Delfile.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Marek Kiige sõnul tehti pühapäeval ligikaudu 130 väljakutset ning kõige enam juhtus õnnetusi Mõniste ja Valga linna vahel ning Antslas. Erakordne juhtum leidis aset Põlvamaal Valgjärve pargis, kus kukkunud puu vigastas inimest, kirjeldas Kiik. Kuid kiirabi ei pääsenud abivajajani, sest Saverna-Pilkuse tee oli langenud puid täis ning päästjad pidid teeraja enne lahti lõikama, et vigastatuni jõuda, kinnitas ta.

ERGO kindlustuse kahjukäsitluse klienditeeninduse grupi juht Taavi Kööts sõnas, et tänaseks on teada antud 19 kodukindlustuse ja ettevõttekindlustuse kahjust. Peamised põhjused on murdunud puud, uputused ning äike. "Hüvitiste kogusumma on hetkel umbes 38 000 eurot," kinnitas Kööts, kuid lisas, et tegu on väga esialgsete numbritega ning kahjuteateid tuleb kindlasti lisaks.

Tormiga tekkinud sõidukikahjudest ei ole veel väga palju teatatud, ütles Kööts, kuid arvas, et see muutub lähipäevadel. "Tartus näiteks oli üleujutatud tänavatel näha mitmeid seiskunud sõidukeid, samuti võis näha tormi tõttu parkivatele sõidukitele langenud puid ja oksi," ütles ta ning soovitas inimestel sõitmist vältida, kui tänavat vee alt näha ei ole.

AS Salva kindlustus kindlustusdirektor Urmas Kivirüüt ütles, et kahjujuhtumeid oli oodatust vähem. Enamik kahjusid olid tingitud kukkunud puudest või lõhutud katustest. Veetõusust tekkinud kahjudest teateid veel polnud, kuid arvatavasti teatatakse juhtumitest lähipäevadel, kinnitas Kivirüüt.