Kuna koht on väike, siis tundis ta mehi nägupidi. Nelja peale tekkis neil mõte sõita Porkuni jaanitulele. Jaan tegi seltskonnast ühele mehele ettepaneku hakata kaineks autojuhiks, millega viimane ka nõustus. Ühiselt sõideti Porkunisse, seal aga otsustati pidutseda eraldi ja lepiti kokku, et peo lõpus helistatakse üle ning lahkutakse koos. Peale telefoninumbrite vahetamist, usaldas Jaan oma sõiduauto Volvo võtmed ühe mehe kätte.

Õhtul kella üheksa ajal märkas Jaan, et tema autot polnudki enam parkimisplatsil kohas, kuhu see sai pargitud. Noormees teatas juhtumist politsei juhtimiskeskusesse ja patrullid alustasid Volvo otsimist.

Poolteist tundi hiljem märkas politseipatrull Vinni vallas tagaotsitavat autot vastu sõitmas. Koheselt keerati patrullauto ringi ning anti Volvo juhile peatumismärguanne.

Selle asemel, et peatuda, lisas Volvo roolis olnud juht hoopis kiirust.
Eest ärasõit jäi aga üsna lühikeseks, sest juht kaotas auto üle kontrolli ning põrutas vastu betoonist aiaposti.

Romuks muutunud Volvost ronis välja kolm meest, kes põgenesid eri suundades. Ilmselt olid mehed õnnesärgis sündinud, sest arvestades auto vigastusi ei saanud nad kriimugi. Siiski õnnestus politseinikel Volvot roolinud mees kinni pidada, kes selgitas põgenemise tagamaid - nimelt polnud tal mootorsõiduki juhtimisõigust.

Mida öelda selle loo lõpetuseks? Juhututtava pime usaldamine tõi Jaanile kaasa kõvasti sekeldusi ja jättis ta jalameheks. Enne, kui usaldame kedagi oma auto rooli, peame lisaks tema kainusele veenduma ka selles, et tal oleks kindlasti ka juhiluba.

Täpsemate asjaolude selgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust asja omavolilise kasutamise paragrahvi alusel.

Tiit Jõgi
vanemkomissar
Rakvere politseijaoskonna juhi ülesannetes